Clubul Roman de Presa si-a desemnat castigatorii

Marti, 27 Mai 2008, ora 22:57
2408 citiri
Clubul Roman de Presa si-a desemnat castigatorii

Clubul Roman de Presa a oferit marti recompense jurnalistilor din Romania. Editia a IX - a a premiilor Clubului Roman de Presa a reunit nume sonore din presa scrisa, audio si audio-vizuala de la marile institutii de presa.

Deschiderea a fost oficiata de directorul interimar al Clubului Roman de Presa jurnalista Indira Crasnea.

"Nu facem o meserie usoara insa acest lucru este un stil de viata. Conditia jurnalistului in Romania de azi este una fragila de aceea sper ca vom redobandi respectul care ni se cuvine", a fost discursul, vizibil emotionat, cu care au fost intampinati oamenii de presa.

Emotiile au fost prezente de-a lungul galei atat la cei care au fost nominalizati cat si la cei care se aflau pe scaune si ii sustineau pe acestia.

Castigatorii la categoria presa au fost Thomas Dinca pentru stire de agentie de la Mediafax. Acesta are in spate o experienta de 14 ani de presa.

La sectiunea editorial juriul s-a declarat in imposibilitatea de a numi pe cel mai bun de aceea s-au acordat doar nominalizari jurnalistilor Dorin Oancea de la Bussines Magazin, Cornel Mihai Ungureanu de la Gazeta de Sud si Razvan Vintilescu de la Cotidianul.

La sectiunea reportaj Dana Balan de la Opinia - Iasi a castigat premiul si admiratia juriului prezidat de Lucian Avramescu.

Jurnalistul premiat la categoria ancheta a fost Tiberiu Lovin de la Romania Libera. Premiul a reprezentat pentru acesta o incurajare si o recunoastere a meritelor sale care au fost zdruncinate in dimineata zilei de marti cand a fost audiat la DNA pentru trafic de influenta.

Premiul pentru caricatura de presa a fost acordat lui Gheorghe Ghinea cunoscut sub semnatura de Uriasu de la Balcanii si Europa iar sectiunea fotografie de presa a fost castigata de Mihai Barbu de la Reuters.

La categoria Radio sectiunea emisiune de stiri premiul a fost adjudecat de Sorin Croitorescu de la Radio Romania Actualitati. La categoria reportaj jurnalistul Catalin Lenta de la BBC Romania a primit premiul.

La sectiunea talk - show premiul a fost acordat lui Dragos Ghitulete de la RFI Romania.

La categoria televiziune echipa stirilor de la Pro Tv a primit premiul pentru emisiune de stiri, aceasta fiind si singura nominalizata la aceasta sectiune.

Pentru reportaj - ancheta tv premiul a mers in curtea Televiziunii Nationale la jurnalista Cristina Madgearu. Sectiunea jurnalism economic a avut doi castigatori, Magda Munteanu de la Bussines Week si Cosmina Nicolescu de la Tvr 2.

La sectiunea Jurnalism Cultural a fost premiat Matei Martin de la Dilematica. Televiziunea din provincie a stralucit la categoria jurnalism de stiinta. Premiul a mers la televiziunea Stii Tv de la Targul Mures, la echipa condusa de Sorina Bota.

La sectiunea interviu, marele castigator a fost Sebastian Craciun de la Radio Romania Cultural. Si ultimul premiu acordat a fost premiul pentru campanii de responsabilitate sociala a fost castigat de Razvan Vintilescu de la Cotidianul pentru campania desfasurata in perioada 19 - 22 noiembrie 2007 "Transplant de organe cu acord prezumat".

Clubul Roman de Presa a continuat traditia inaugurata in 2007 si au acordat Marile Premii finantate de Adevarul, Europa FM, PubliMedia si Ringier.

Marele premiu pentru stirea de agentia a fost acordat lui Adrian Tone de la Mediafax. Marele premiu pentru presa scrisa a fost acordata jurnalistului Liviu Iolu. Articolul pentru care a fost premiat a stat la baza demiterii fostului Ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu. Si in cele din urma Premiul cel Mare pentru radio a fost acordat Roxanei Dumitrescu de la Radio Romania Actualitati.

Intreaga gala de premiere a fost condimentata cu momente artistice prezentate de cei de la Circul Globus.

Citeste si:
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat, joi, 23 septembrie, că există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo, în urma respingerii proiectului de rectificare...
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Florin Cîţu a declarat, joi, 23 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, despre rezultatul alegerilor din USR PLUS, afirmând că este o ''penalizare'' pentru cei care au ieșit de la guvernare. "În...
Sursa: Ziare.com