Codul Penal s-a impotmolit la definitia "infractiunii"

Luni, 23 Martie 2009, ora 22:24
2978 citiri
Codul Penal s-a impotmolit la definitia "infractiunii"
Foto: 3210.ro

Membrii subcomisiei de Cod Penal si Cod de Procedura Penala s-au pus, luni, de acord cu 14 articole din cele 437 ale proiectului Codului Penal, discutiile oprindu-se, insa, in momentul in care s-a incercat definirea trasaturilor esentiale ale infractiunii.

Presedintele comisiei, Victor Ponta, a propus ca articolul 15 din viitorul Cod Penal sa defineasca infractiunea drept "fapta prevazuta de legea penala savarsita cu vinovatie, nejustificata si imputabila persoanei care a savarsit-o".

Victor Ponta a aratat ca din noua definitie a infractiunii lipseste sintagma "pericol social", astfel incat nu se vor mai intalni condamnari simbolice pentru fapte grave.

Intrebat daca infractiunea de "coruptie" reprezinta o fapta grava, Ponta a raspuns ca "oricat voi fi de impopular, voi considera ca infractiunile de coruptie vin dupa infractiunile de omor, dupa cele impotriva sigurantei personale, violuri, trafic de persoane. Dupa aceea vorbim si de coruptie, chiar daca e cea mai la moda infractiune din Romania".

Dupa o ora si jumatate de dezbateri in contradictoriu, Ponta a aratat ca definitia infractiunii este ABC-ul oricarui jurist si ca era normal sa se poarte discutii pe aceasta tema.

Pana la urma, Ponta a cerut ca dezbaterile pe tema definitiei infractiunii sa fie reluate in sedinta de marti a subcomisiei.

Membrii subcomisiei au inlocuit in noul Cod Penal si notiunea de "strain" cu "cetatean strain" sau "persoana fara cetatenie" si notiunea de "teritoriul Romaniei" drept "intinderea de pamant, apele cu solul, subsolul, spatiul aerian si marea teritoriala cuprinsa intre frontierele de stat".

Discutiile in cadrul subcomisiei pe proiectul de Cod Penal se vor relua marti, la ora 9.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cod Penal infractiune, #dezbateri coduri parlament, #Victor Ponta coduri , #frauda
Comentarii
P
piticanii politice submediocre
rank 1
V
valentin.m
rank 1
BAI POANTA TU ESTI MINISTRU DUCE VORBA INTRE GUVERN SI PARLAMENT ORI FACI LEGI IN PARLAMENT? BAI PROTECTORUL LUI COSMA