6 romani arestati de FBI pentru escrocherii de milioane de dolari

Luni, 21 Iulie 2008, ora 12:09
4626 citiri
6 romani arestati de FBI pentru escrocherii de milioane de dolari

Sase romani au fost arestati de FBI pentru participare la una dintre cele mai mari escrocherii financiare din Statele Unite, fraudele imobiliare de care este acuzata reteaua de 36 de persoane din care faceau parte romanii fiind estimate la peste 100 de milioane de dolari.

Operatiunea desfasurata de autoritati in Arizona si denumita "Cash Back" a condus la arestarea celor 36 de persoane, din care faceau parte si cei sase romani, scrie Evenimentul Zilei.

Conform site-ului FBI din Arizona, operatiunea "Cash Back" face parte dintr-o actiune desfasurata la nivelul intregii tari pentru a stopa aceste ilegalitati. Pana acum, au fost descoperite 144 de astfel de cazuri, in care au fost retinute 406 persoane, fiind realizate 60 de arestari, in 15 districte, printre acestia numarandu-se evaluatori si agenti imobiliari, cumparatori si vanzatorii de proprietati.

Pentru romanii arestati, capetele de acuzare sunt: transferuri frauduloase de bani, spalare de bani, conspiratie in vederea spalarii de bani si comiterii de transferuri frauduloase, fraude postale si bancare, si conspiratie in vederea produceri lor. Pedepsele pentru aceste fapte sunt de pana la 30 de ani de inchisoare, cu o amenda de 1 milion de dolari.

Daniel Morar (36 de ani), Gheorge Babeti (50 de ani), Cosmina Bunea (28 de ani), Dorel Irimiciuc (52 de ani), Samuel Dobos (28 de ani) si Cipriano Bogdan Ionutescu (32 de ani) sunt romanii retinuti de autoritatile americane.

Schema de frauda

Initial, cumparatorul se intelegea cu vanzatorul la un pret mult mai mare decat valoarea reala a casei, pretul urcand cu cateva sute de mii de dolari peste suma reala.

Ulterior, cumparatorul mergea cu aceasta supraevaluare la banca, unde cerea un imprumut pentru a achizitiona proprietatea. Banca acorda acest imprumut, urmand ca ratele sa fie platite de noul proprietar al casei, pe numele caruia se incheia contractul de ipoteca.

Insa, diferentele de castig erau impartite intre cei implicati in frauda, iar ratele la ipoteca nu mai erau achitate. Ulterior, banca punea sub sechestru proprietatea, urmand sa recupereze banii din scoaterea ei la licitatie. Dar pentru ca evaluarile erau eronate, aceasta se afla in imposibilitatea de a-si recupera pierderile, fiind obligata sa vanda proprietatea la pretul real, cu mult mai mic decat valoarea creditului acordat.

Dintre romanii arestati, Gheorghe Babeti are cele mai mari datorii la banca. Conform blogului Romania-USA, Babeti a cumparat in anul 2006 noua proprietati. Opt dintre acestea au fost finantate in intregime prin credite bancare. In cazul celei de-a noua proprietati, romanul a achitat 31.000 de dolari, restul fiind acoperiti de banca.

Statul Islamic, amenințări voalate către Occident și felicitări după atentatul din Moscova. „Îi încurajăm pe leii singuratici să vizeze cruciaţii, în special în SUA şi Europa”
Statul Islamic, amenințări voalate către Occident și felicitări după atentatul din Moscova. „Îi încurajăm pe leii singuratici să vizeze cruciaţii, în special în SUA şi Europa”
Purtătorul de cuvânt al grupării jihadiste Stat Islamic, Abu Huzaifa al Ansari, a cerut joi, 28 martie, să fie comise atacuri individuale în Europa şi Statele Unite pentru a sprijini...
Pod prăbușit în SUA: Cum vor fi îndepărtate resturile podului și ce se va întâmpla cu nava „aproape la fel de lungă ca Turnul Eiffel” FOTO/VIDEO
Pod prăbușit în SUA: Cum vor fi îndepărtate resturile podului și ce se va întâmpla cu nava „aproape la fel de lungă ca Turnul Eiffel” FOTO/VIDEO
Wes Moore, guvernatorul din Maryland a oferit detalii privind planul său de a îndepărta resturile după ce o navă cargo a lovit un pod important din Baltimore, ducând la moartea a şase...
#romani, #escrocherii imobiliare, #SUA, #Arizona, #Cash Bank, #Gheorghe Babeti , #frauda