Adrian Severin critica PE pentru "abuzul de sesiuni extraordinare"

Vineri, 09 Mai 2008, ora 17:22
2299 citiri
Adrian Severin critica PE pentru "abuzul de sesiuni extraordinare"

Europarlamentarul Adrian Severin este nemultumit de organizarea unei sesiuni extraordinare a Comisiei de afaceri externe din PE pe tema situatiei din Georgia.

Astfel, el a trimis o scrisoare liderului socialist Martin Schulz pentru a protesta fata de "abuzul de sesiuni extraordinare", informeaza NewsIn.

Severin sustine ca PE "nu este o institutie de reactie rapida" si "nu trebuie sa cada intr-o capcana" in care e impins de "luptatori ai Razboiului Rece, care nu au observat ca lumea s-a schimbat", facand aluzie la presedintele AFET, polonezul Jacek Saryusz-Wolski, membru al grupului Popularilor Europeni (PPE-DE).

Demersul lui Severin a fost "ocazionat, fara a se limita la acest moment, de organizarea pe 6 mai a unei sesiuni extraordinare a AFET privind situatia din Georgia, urmata de adaugarea intempestiva pe agenda din 7 mai a plenarei Parlamentului European a unui subiect pe aceasta tema", se arata intr-un comunicat.

Severin deplange faptul ca nu a avut suficient timp pentru o "pregatire prealabila adecvata" si argumenteaza ca PE nu este o "institutie de reactie rapida", cerandu-i lui Martin Schulz sa ridice aceste probleme in intalnirile cu conducerea PE.

"Parlamentul European, ca orice alta entitate parlamentara, prin natura sa, nu este o institutie de reactie rapida si nu are intre competentele sale luarea de decizii politice cu caracter executiv. PE ar trebui sa dezbata in mod transparent chestiuni importante si sa ofere ghidare politica institutiilor executive.

Avand asemenea responsabilitati, PE are capacitatea de a se pronunta mai liber ca alte institutii si de a fi mai consecvent in apararea valorilor si principiilor sale, dar se confrunta totodata cu pericolul de a fi emotional si asadar superficial si inadecvat", apreciaza Severin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
Haos în parlamentul Georgiei. Un proiect de lege privind "agenții străini" a iscat o încăierare violentă VIDEO
Haos în parlamentul Georgiei. Un proiect de lege privind "agenții străini" a iscat o încăierare violentă VIDEO
Bătaie în parlamentul georgian, luni, 15 aprilie, în timp ce deputaţii partidului de guvernământ erau pregătiţi să avanseze un controversat proiect de lege privind "agenţii străini"....
#adrian severin, #Parlamentul European, #critica, #Georgia , #frauda