Ziare.com

Adrian Severin critica PE pentru "abuzul de sesiuni extraordinare"

Vineri, 09 Mai 2008, ora 17:22

   

Adrian Severin critica PE pentru "abuzul de sesiuni extraordinare"
Europarlamentarul Adrian Severin este nemultumit de organizarea unei sesiuni extraordinare a Comisiei de afaceri externe din PE pe tema situatiei din Georgia.

Astfel, el a trimis o scrisoare liderului socialist Martin Schulz pentru a protesta fata de "abuzul de sesiuni extraordinare", informeaza NewsIn.

Severin sustine ca PE "nu este o institutie de reactie rapida" si "nu trebuie sa cada intr-o capcana" in care e impins de "luptatori ai Razboiului Rece, care nu au observat ca lumea s-a schimbat", facand aluzie la presedintele AFET, polonezul Jacek Saryusz-Wolski, membru al grupului Popularilor Europeni (PPE-DE).

Demersul lui Severin a fost "ocazionat, fara a se limita la acest moment, de organizarea pe 6 mai a unei sesiuni extraordinare a AFET privind situatia din Georgia, urmata de adaugarea intempestiva pe agenda din 7 mai a plenarei Parlamentului European a unui subiect pe aceasta tema", se arata intr-un comunicat.

Severin deplange faptul ca nu a avut suficient timp pentru o "pregatire prealabila adecvata" si argumenteaza ca PE nu este o "institutie de reactie rapida", cerandu-i lui Martin Schulz sa ridice aceste probleme in intalnirile cu conducerea PE.

"Parlamentul European, ca orice alta entitate parlamentara, prin natura sa, nu este o institutie de reactie rapida si nu are intre competentele sale luarea de decizii politice cu caracter executiv. PE ar trebui sa dezbata in mod transparent chestiuni importante si sa ofere ghidare politica institutiilor executive.

Avand asemenea responsabilitati, PE are capacitatea de a se pronunta mai liber ca alte institutii si de a fi mai consecvent in apararea valorilor si principiilor sale, dar se confrunta totodata cu pericolul de a fi emotional si asadar superficial si inadecvat", apreciaza Severin.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1282 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

penibila interventie !

Severin face numai prostii la UE. De ce-l jeneaza Sesiunile extraordinare care poate sunt necesare ? Vrea sa aiba mai mult timp liber ?

 

Kim draga, tu nu stii pe ce lume esti

Kim draga, daca in familia ta apare o situatie considerata de vecini de urgenta, si ei se reunesc a doua zi fara sa stie exact daca tata a batut-o pe mama sau invers, si vor sa te taxeze pe tine, oare nu e bine daca mai astepti putin si pregatesti cum trebuie decizia vecinilor? Dixit...

kim, inapoi la cratita

draga kim, daca habar nu ai despre ce este vorba si nu cunosti cu ce se ocupa p.e., intoarce-te, draga, la lucrurile pe care le cunosti.
severin are perfecta dreptate in cazul asta.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor