CE: Romania lupta neconvingator impotriva coruptiei

Luni, 04 Februarie 2008, ora 13:08
1655 citiri
CE: Romania lupta neconvingator impotriva coruptiei

Comisia Europeana (CE) a dat publicitatii, luni, raportul cu privire la evaluarea de etapa - in cadrul mecanismului de cooperare si verificare - a stadiului in care se afla sistemul justitiei din Romania.

Fiind vorba de un raport interimar, inainte de cel final din luna iulie 2008, documentul are mai putin de 6 pagini, in care sunt descrise, pe scurt, evolutiile si intarzierile la cele patru obiective specifice pe care Romania si le-a asumat in privinta reformei justitiei si luptei anticoruptie.

Astfel, in Raportul intermediar de analiza a reformei in justitie se spune ca eforturile tarii noastre in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt sunt neconvingatoare.

CE critica intarzierile legate de infiintarea Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI) si cele care privesc dezvoltarea proiectelor de combatere a coruptiei la nivel local.

Romania ar trebui sa-si concentreze eforturile mai ales pe combaterea coruptiei la nivel inalt, se mai spune in raport, care mentioneaza ca o asistenta comunitara sporita va fi acordata tarii in acest domeniu.

Asistenta va consta in sustinere financiara, dar si tehnica. Ea absoarbe jumatate din pachetul financiar acordat tarii in primii ani post aderare si va fi destinata infiintarii ANI.

Sume importante de bani vor fi alocati si refacerii planului national de reforma a justitiei, care potrivit Comsiei, prezinta unele lipsuri fundamentale.

Raportul a fost redactat de Secretariatul General al Comisiei Europene condus de Catherine Day. Documentul a fost aprobat de cabinetul presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#CE, #Justitie, #Romania , #frauda