Ziare.com

Deputatul PD-L Stelian Fuia, acuzat de ANI de fals in declaratii

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 16:44

   

Deputatul PD-L Stelian Fuia, acuzat de ANI de fals in declaratii
Agentia de Integritate a sesizat, miercuri, Parchetul General cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii de catre deputatul PD-L Stelian Fuia. El ar fi incheiat, in calitate de director al Statiunii de Cercetare Fundulea, un contract cu firma la care era actionar.

"Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca domnul deputat Fuia Stelian, in calitate de director al Statiunii de Cercetare Fundulea, a incheiat un contract cu firma S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L. la care detinea 50% din actiuni, nerespectand dispozitiile legale privind conflictul de interese", se arata in comunicatul remis miercuri de ANI.

Comunicatul precizeaza ca, in urma verificarilor, s-au constatat neconcordante referitoare la actionariatul S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L., firma la care Fuia este actionar, conform declaratiilor de interese depuse de acesta.

Potrivit informatiilor furnizate de catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), societatea S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L nu are asociati persoane fizice.

Conform datelor obtinute, S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L are ca asociat unic societatea Procera LLC, cu sediul in Washington, Statele Unite.

La randul ei, societatea Procera LLC are ca actionari/asociati persoanele juridice straine: Intercon Nominees Limited, reprezentata prin Annie Yeap si Unico Nominees Limited, reprezentata prin Elena Hajiroussou, ambele fiind societati de tip offshore cu sediul in Cipru.

Conform datelor primite de la ONRC, valoarea capitalului social al S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L. este de 4.691.800 lei (aproximativ 1,5 milioane de euro) si nu de 3.000.000 de euro, suma trecuta de Fuia in declaratiile de interese.

ANI a cerut Camerei Deputatilor, in luna septembrie, declaratiile de avere ale deputatului Stelian Fuia. Valeriu Zgonea, secretar al Camerei Deputatilor, a precizat ca solicitarea a fost aprobata in sedinta de pe 24 septembrie a Biroului.

"Nu ni se precizeaza care sunt motivele, cererea este seaca, dar asta este cutuma. Noi, in Biroul Permanent, am aprobat fara probleme cererea Agentiei", a declarat Zgonea pentru NewsIn.

Pedelistul Stelian Fuia este deputat de Calarasi si a fost validat ca parlamentar in noiembrie 2007, pe locul Adinei Valean (PNL), aleasa ca europarlamentar.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nici o problema, deputatul va primi NUP in final de la DNA!!!

Pedelistii fiind imuni la zulusii lui Morar care fac slusi la bulanul lui Traian.

 

 

JEFUITORII PEDELISTI AMENINTA PRESA !!!!!!!!?????

Asta e oful vostru ca un ziar saptamanal pe care voi nu-l cititi m-a angajat cu carte de munca ,nu ca la statiunea de cercetare unde va mor oameni, unde si acum nu au carti de munca ; Problema voastra e alta ,ca am participat langa PSD -PNL si ati pierdut mandatul de primar ,asa ca si in 2004; Si mai aveti o problema ca am reusit sa scriu la alte ziare locale : gazeta de vineri, calaraseanul jurnalul si observatorul dar si unele cotidiene centrale : gardianul si jurnalul national numai ca aceste cotidiene ....nu-mi puteau da numele ...asa zisa politica de interior nu am putut scrie , si ca sa pierdeti si cina de seara va anunut ca acum voi scrie si la .....CATAVENCU ,am un contract de colaborare in derulare ,numai ca eu nu sunt jurnalist ,aici aveti dreptate ,dar sa scriu .?.....incercati si voi , de fapt ati incercat si a iesit KAKAO CU VASELINA!!! Ziarul muntenia are atatea numere ca si expresul vostru si apare doar cand e nevoie , adica cand vor muschii mei sa va rup la bot ; Apropos de clanurile tiganesti , ati uitat cine le-a chemat ? Ma intrebati cati ziaristi am sub mine .....stai ca ma uit acum ....sub cardanul meu am 2 ziaristi de kakao : fuia si obada, iar de va pare rau ca niste baieti de ciocolata bea cafea la mine ....pot sa-i trimit la voi , cred ca stiu unde va gaseste : in haznaua de la plante -furate ; curand veti descoperii ca un offshore prin care printul plantelor medicinale desfasoara afaceri murdare se ocupa si cu trafic de ......vom vedea

 

 

FUIA

//////// Iata un alt comment al d-nului Fuia (din 2007!!!) la un articol aparut in GANDUL, pe aceeasi tema: STATIUNEA DE PLANTE MEDICINALE /////////
(se pare ca au fost 2-3 ziaristi “politici" care, indifferent de adevarul aflat, scriau tot ceea ce intentionau de la inceput! )
-----------------------------
-----------------------
Postat de Dr. Ing. Stelian FUIA la 17.05.2007 10:51
////////////////////////////////
Dl Befu a uitat sa mentioneze cateva lucruri esentiale pe care le-am discutat impreuna:
1. cand am fost instalat Director General, la data de 1 martie 2005, unitatea nu mai avea nici un utilaj propriu, pentru a lucra terenurile, terenuri ce erau necultivate de 2 ani. Unitatea nu poate achizitiona nici un utilaj, pentru ca, imediat, ar fi executata pentru datorii; in acelasi timp, unitatea nu are vocatie pentru a participa la programele nationale de cercetare, atat timp cat inregistreaza pierderi in bilant.
2. Singura varianta pentru a lucra terenul a fost sa contractam servicii de mecanizare, cu terti
3. Compania Procera a fost selectata dupa un concurs de oferte si a prestat servicii de mecanizare, incluzand lucrarile solului, semanat si recoltat, pe 150ha, la un pret total de 400RON/ha incluzand TVA. aceste lucrari au fost prestate doar in anul 2006. In 2007 lucrarile au fost contractate cu o alta companie CAMBRA
4. Am preluat managementul unei societati ce avea pierderi anuale de 6 miliarde (2004) si am reusit sa o restructurez si obtinem in 2006 un profit de 1 miliard, iar salariati au ajuns cu salariile la zi din momentul incare eu am preluat managementul unitatii.(nota: salariile aveau intarzieri de pana la 6 luni)
5. pentru anul 2007 previzionam un profit de aproximativ 3 miliarde , ceea ce ne permite sa acoperim din pierderile istorice.
Ca orice ramura economica, activam pe o piata globala, si producatorii din Romania de plante medicinale nu pot concura cu produsele importate din Egipt, India sau China.
In rest , nu cred ca un manager trebuie sa pazaeasca oamenii care muncesc in camp, un manager este judecat, in primul rand, dupa bilantul de profit si pierderi.

Toate aceste puncte au fost discutate cu Dl Befu si cred ca erau mai importante decat apartenenta mea politica, mai ales ca eu nu am venit politic in acest post si incerc sa redresez si sa salvez cat se poate din munca de zeci de ani pe care personalitatii importante ale cercetarii agricole au depus-o.
Cu stima pentru cititori, DR. Ing. Stelian FUIA stelian.fuia@yahoo.com
---------////////////////////////-------------------///////////////////////////--------------------

 

 

DEPUTATUL FUIA VA FI CERCETAT PENTRU EXECUTAREA SILITA A STATULUI

A venit timpul domnule Fuia - sa traiti bine, dar actele la control, off-shorre-lor dtra deschideti-le lacatele ferecate , de unde ai plecat ? unde ai ajuns ? cum? vreti un raspuns? faliment, executare silita ,adjudecare, insusirea domeniilor statului , pactizare cu smecherii ; Dupa ce veti pierde mandatul de deputat ne vom juca cu faradelegile domniei voastre.

 

 

ptr PALANGANU

La ce esti REDACTOR-SEF? :) :) Esti haios amice! Cati ziaristi ai sub tine? 2: MIhai si PAlangeanu (Mihai PALANGEANU) :)) Ha! Ha! Ha! Esti penibil!
Cate nr are acest "ziar"? 2-3? de cand ? din aprilie-mai? DEci sa inteleg ca este trimestrial? HA! HA! HA! Ti-a taiat Gurlui si Banuta sponsorizarea?!
Mai eti prieten cu acele clanuri tiganesti ce isi beau cafeau la tine in bar?

penibi... mizerabil... unicelular...

 

 

ESTE IN JOC INDEPENDENTA A.N.I.,

Dupa episodul "avocata lui Bradisteanu si conflictul de interese",asistam la etalarea inteligentei conducatorului acestei agentii.Se pare ca Domnia-Sa a fost ales pe bune,din atitea incercari.Omul doreste sa lase un destin,in urma sa,la A.N.I.!Ii doresc succes!

 

 

primata

primata stie sa tasteze! Hopa!

 

 

primata=palangeanu

primata=palangeanu

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor