Geoana lauda criza economica: Este o oportunitate pentru Romania in relatia cu UE

Sambata, 27 Martie 2010, ora 23:36
1971 citiri
Geoana lauda criza economica: Este o oportunitate pentru Romania in relatia cu UE
Foto: wordpress.com

Criza economica ii ofera Romaniei oportunitatea unei relatii mai dinamice cu UE, a precizat presedintele Senatului, Mircea Geoana, sambata, in cadrul unei intalniri cu comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos.

Cei doi oficiali au declarat ca Romania trebuie sa isi asume un rol mai important in cadrul UE si trebuie sa-si adapteze instrumentele de lucru la standardele Uniunii.

"Avem nevoie de un dialog deschis in mediul rural, de educatie in privinta potentialului de dezvoltare, al infrastructurii si al productiei la sate" a precizat Geoana, dupa mai multe intrevederi pe care le-a avut la Buxelles cu inalti oficiali ai Uniunii Europene.

Presedintele Senatului a cerut, totodata, sprijinul Comisiei pentru identificarea unor solutii pentru continuarea aplicarii unor ajutoare nationale pentru anumite sectoare aflate in dificultate.

"Blocarea subventiilor pentru compensarea pierderilor, impreuna cu efectele crizei tot mai acut resimtite, exacerbeaza dificultatile fermierilor romani", a mai spus Geoana.

Acesta a discutat si cu vicepresedintele Comisiei Europene si comisar pentru relatii inter-institutionale si administratie, Maros Sevcovic, despre prezenta cetatenilor romani in institutiile europene, dar si despre necesitatea de a promova accesul acestora la pozitiile de conducere. In prezent, peste 500 de cetateni romani lucreaza in cadrul institutiilor europene, dintre care 70% sunt femei, se mai precizeaza in comunicat.

Mircea Geoana a participat, in perioada 26-27 martie, la Forumul de la Bruxelles, organizat de Fondul Marshall al Statelor Unite.

Evenimentul anual ii reuneste pe cei mai importanti oameni politici, lideri de opinie si oameni de afaceri din ambele parti ale Atlanticului pentru a discuta teme de actualitate, anul acesta, principalele dezbateri axandu-se pe scutul anti-racheta, criza economica cu care se confrunta Grecia si efectul acesteia asupra euro, precum si Europa 2020 - proiectul Comisiei Europene pentru crestere sustenabila, favorabila incluziunii sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana Bruxelles, #Geoana criza oportunitate Romania , #frauda