Geoana si Iliescu regreta implicarea Romaniei in Irak

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 19:52
2346 citiri
Geoana si Iliescu regreta implicarea Romaniei in Irak

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si fostul sef al statului Ion Iliescu si-au exprimat dezamagirea fata de decizia de implicare a Romaniei, alaturi de SUA, in razboiul din Irak.

Iliescu a prezentat miercuri, la grupul PSD de la Senat, volumul "Razboiul de 3 trilioane de dolari", semnat de J.E. Stiglitz, in fata mai multor colegi de partid si parlamentari.

La final, a citat din concluziile autorului, pe care le-a apreciat drept "pertinente si justificate", cu privire la aspectele nocive ale interventiei americane in Irak.

"Este clar acum ca invadarea Irakului de catre SUA a fost o teribila eroare (...) Notiunea de invadare a Irakului ca aducatoare de democratie si catalizator al schimbarii in Orientul Mijlociu pare acum o fantezie", a explicat liderul PSD.

"Pun o intrebare, noi Romania, o tara saraca, confruntata cu probleme grele de ordin economic si social de ce trebuia sa fim implicati intr-o actiune nesabuita care ne-a costat si resurse materiale, de care nu dispuneam, si vieti omenesti. Noi am facut-o de buna credinta, din dorinta de a ne manifesta solidaritatea cu aliatii, si pentru ca eram interesati in statutul nostru de membru al NATO.

Dar pe viitor va trebui sa gandim mai serios la angajamentele noastre internationale si la sacrificiile pe care acestea le incumba, si sa nu mergem orbeste numai pentru ca cineva da o comanda", a opinat Iliescu.

In replica, Mircea Geoana a considerat "corecta" intrebarea lui Iliescu cu privire la Irak.

"Dupa o participarea loiala alaturi de aliatii americani in Irak, din pacate dividendele economice justificate nu au aparut pentru Romania, contrar discutiilor initiale avute cu administratia americana", a declarat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#implicare Romania Irak, #Iliescu Geoana regret, #Romania razboi Irak , #frauda
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Miliarde de dolari s-au cheltuit aiurea in nisipurile iraqiene si afgane!!!
Poza Iordan
Iordan
rank 2
De data asta avem in fata nu unul, ci DOI PROSTANACI