Greva de la metrou, anulata

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 16:16
3532 citiri
Greva de la metrou, anulata

Sindicalistii de la METROREX au renuntat la greva generala care era programata joi, dupa ce Guvernul a avizat miercuri bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru 2010 cu o usoara scadere a fondului de salarii si cu o includere in salariul de baza a unor sporuri pentru angajati.

"Administratia Metrorex si Sindicatul UNITATEA - Sindicatul Liber Metrou in calitate de reprezentant al salariatilor Metrorex, au convenit asupra incheierii unui nou Contract Colectiv de Munca, pentru perioada 2010 - 2011, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare (Legea nr. 130/1996 a contractelor colective de munca, Legea nr.11/2010 a Bugetului de Stat pe anul 2010, Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice si respectarea Acordurilor cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International).

Noul Contract Colectiv de Munca a fost negociat si semnat ca urmare a aprobarii in sedinta Guvernului Romaniei din data de 17.03.2010 a Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2010 al Companiei Metrorex, fara majorarea fondului de salarii, care se mentine la nivelul anului 2009", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, sindicalistii au renuntat la greva de joi, "din respect pentru cei 600.000 de utilizatori silnici ai metroului din Bucuresti".

"Administratia Metrorex si Sindicatul Unitatea au manifestat disponibilitate totala in solutionarea conflictului de interese existent la metrou, principalul argument fiind determinat de contextul economic general, prioritar fiind interesul pentru pastrarea si stabilitatea locurilor de munca. (...) Din respect pentru 600.000 de utilizatori zilnici ai metroului din Bucuresti, greva generala programata pentru data de 18 martie 2010 a fost anulata", mai arata documentul citat.

Saptamana trecuta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, a anuntat ca aproximativ 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala pe termen nelimitat, incepand cu 18 martie, deoarece nu a fost semnat contractul colectiv de munca, expirat la 1 noiembrie 2009.

Curtea de Apel Bucuresti a admis in 2 martie recursul sindicalistilor de la metrou la decizia Tribunalului Bucuresti, instanta care a declarat nelegala greva declansata in noiembrie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#greva metrou anulata, #sindicalisti Metrorex greva metrou , #frauda