Grup infractional anihilat de DIICOT Vrancea

Vineri, 04 Iulie 2008, ora 15:04
4089 citiri
Grup infractional anihilat de DIICOT Vrancea

Tribunalul Vrancea a admis, vineri, propunerea procurorilor DIICOT de emitere a unor mandate de arestare pe numele lui Valerica Timbau, Cornel Ghemulet si al cetateanului arab Al Joulami Youssef Shobi, acuzati de procurori de inselaciune si constituire de grup infractional organizat.

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Vrancea, Gheorghe Stanciu a declarat ca prejudiciul retinut in sarcina celor trei este de 7 miliarde de lei vechi, iar "activitatea infractionala" a invinuitilor s-a desfasurat in toata tara.

Surse judiciare, sustin, insa, ca prejudiciul descoperit ar putea fi mai mare, pe masura ce ancheta va inainta.

"Cei trei isi organizau activitatea infractionala in sensul ca infiintau societati comerciale in care atrageau asa numitele "sageti", adica persoane fara posibilitati materiale pe numele carora se semnau toate actele. Dupa aceea, cautau in toata tara furnizori de la care sa cumpere marfuri in baza unor instrumente de plata fara acoperire, cu precizarea ca inainte achitau si un avans tocmai pentru a da senzatia ca sunt de incredere. S-au extins cu acest gen de societati in toata tara", au declarat vineri anchetatorii.

Surse judiciare au declarat ca cei trei au fost adusi la sediul DIICOT Vrancea in cursul zilei de, joi, 3 iulie, dupa ce in prealabil s-au facut si perchezitii la domiciliul acestora si la sediile unor societati comerciale controlate de invinuiti. De la locuinta lui Timbau din comuna vranceana Tulnici au fost ridicate mai multe arme.

Potrivit acelorasi surse, grupul infractional constituit la Vrancea era mai mare, procurorii urmand sa mai faca descinderi si la alte locatii.

Unul din cei trei arestati vineri, Cornel Ghemulet, patron al societatii Zinstal Odobesti, nu se afla la primele probleme cu legea. El a mai fost trimis in judecata in 2006 de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea pentru savasirea infractiunii de inselaciune, dosarul sau fiind in prezent in recurs la Curtea de Apel Galati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce vindeau canabis şi ecstasy. Prețul era de 70 de lei pentru un gram sau un comprimat
Mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce vindeau canabis şi ecstasy. Prețul era de 70 de lei pentru un gram sau un comprimat
Cinci persoane din judeţul Vrancea au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de risc după ce ar fi vândut cannabis...
Cutremur în România, în această dimineață. Unde s-a simțit seismul și ce intensitate a avut
Cutremur în România, în această dimineață. Unde s-a simțit seismul și ce intensitate a avut
Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat că la ora 10:02:49 (ora locală a României), în data de 14 aprilie 2024, un cutremur cu magnitudinea...
#DIICOT, #Vrancea, #grup infractional, #inselaciune , #frauda