HRW: Firmele vor ocoli Romania daca nu sunt recunoscute casatoriile gay

Autor: Ana Ilie
Vineri, 22 Mai 2009, ora 15:02
4430 citiri
HRW: Firmele vor ocoli Romania daca nu sunt recunoscute casatoriile gay
Foto: borisdittrich.nl

Un fost parlamentar olandez, actualmente director al Programului Lesbian, Gay, Bisexual si Transgender al organizatiei Human Rights Watch, a atras atentia asupra unui proiect de lege inaintat Parlamentului roman, care nu recunoaste valabilitatea casatoriilor homosexuale incheiate in alte state ale Europei, mai tolerante cu comunitatea gay.

Dittrich, prezent in Romania pentru a participa la manifestarile prilejuite de GayFest, s-a aratat preocupat de respectiva propunere legislativa, atragand atentia ca multe companii straine si-ar putea revizui planurile de investitii in Romania daca, spre exemplu, casatoriile homosexuale al angajatilor sai nu ar fi recunoscute in Romania, facand transferul acestora aici dificil.

Mai mult, Dittrich se asteapta la o "miscare a consumatorilor", care ar transmite marilor companii sa nu mai faca afaceri in Romania, daca ar fi aprobata in Parlament legea conform careia casatoriile homosexuale incheiate in alte tari nu sunt recunoscute de statul roman.

Reprezentantul HRW a recunoscut faptul ca Romania traverseaza o perioada electorala aglomerata, subliniind ca astfel de proiecte de lege se explica, intrucat politicienii spera sa atraga si astfel atentia votantilor.

Cu toate acestea, chiar daca pe termen scurt se poate obtine o crestere a popularitatii pe baza acestui fel de propuneri, care atrag atentia asupra minoritatilor, in Uniunea Europeana o astfel de lege nu este privita cu ochi buni.

"Este pacat ca o minoritate trebuie sa plateasca pentru ca un politician sa capete popularitate", a spus Dittrich.

Si ambasadorul Olandei, Jaap Werner, a subliniat ca va analiza propunerea legislativa cu privina, pentru a vedea daca ar putea avea vreun efect asupra cuplurilor de homosexuali care au certificate de casatorie olandeze.

Trebuie precizat ca Olanda ocupa primul loc in randul investitiilor straine in Romania, interesul firmelor olandeze fiind in continua crestere dupa aderarea Romaniei la UE.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#lege casatorii homosexuali, #proiect legislativ homosexuali, #Boris Dittrich Bucuresti , #frauda