Ilascu, Ivantoc si Petrov ii incaiera pe deputati

Marti, 08 Aprilie 2008, ora 19:58
2730 citiri
Ilascu, Ivantoc si Petrov ii incaiera pe deputati

Proiectul de Lege privind declararea lui Ilie Ilascu, a lui Andrei Ivantoc si a lui Tudor Petrov-Popa eroi-martiri a incins, marti, spiritele in Camera Deputatilor, acesta fiind singurul subiect care i-a scos pe putinii deputati prezenti din amorteala post-summit, relateaza NewsIn.

Propunerea, semnata de pesedistii Ion Chelaru, Adrian Paunescu, Ilie Sarbu, peremistii Nicolae Iorga si Mihai Ungheanu, pedelistul Dorel Onaca si conservatorii Gavrila Vasilescu si Marius Marinescu, adoptata de Senat, a intrat in plen cu raport negativ din partea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

Raportul deputatilor juristi a starnit mania deputatului PRM Marcu Tudor, care a subliniat ca Ilascu, Ivantoc si Petrov-Popa "sunt mai eroi" decat zecile de mii de eroi autodeclarati.

O serie de deputati au intervenit - timp de 30 de minute - pentru a lamuri de ce Comisia juridica a respins legea.

Eroii-martiri nu mai au niciun drept, doar urmasii lor, a explicat pesedistul Emilian Cutean, in vreme ce liberalul Gheorghe Gabor a aratat ca nu poti amesteca mere cu pere - oameni care au murit in revolutia din 1989 si oameni care au luptat pentru reintregirea Romaniei, legea propusa punandu-i pe picior de egalitate pe cei trei cu eroii-martiri din 1989.

Liberalul Mircea Pusca a intervenit si el pentru a sublinia ca erou-martir face referire la o persoana decedata. Dupa cateva interventii furioase in plen, Marcu Tudor a trebuit sa fie amenintat de presedintele de sedinta Valer Dorneanu cu interventia chestorilor pentru a se calma.

In cele din urma, ca un compromis, legea a fost retrimisa la Comisie. Aproximativ cincizeci de deputati au fost prezenti marti la sedinta de plen dedicata respingerilor, majoritatea alesilor fiind inca in vacanta prelungita ocazionata de summit-ul NATO. Aceasta va continua, pentru deputati, pana saptamana viitoare, avand in vedere ca miercuri si joi sunt decretate zile de munca in comisii.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Camera Deputaţilor: "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească"
Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Camera Deputaţilor: "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească"
Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Florin Barbu, intitulată ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”, este citită şi dezbătută luni în Camera...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ilascu, #Ivantoc, #Petrov, #eroi, #matrirti, #Camera Deputatilor , #frauda