Instanta a amanat procesul scandalului permiselor auto

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 15:01
1502 citiri
Instanta a amanat procesul scandalului permiselor auto

Curtea de Apel Targu Mures a decis, joi, la primul termen al judecarii pe fond a dosarului privind fraudarea examenelor auto in Arges, amanarea cauzei pentru data de 22 ianuarie.

Procesul a fost amanat pentru ca o parte din acuzati au cerut un ragaz, pentru studierea dosarului, informeaza NewsIn.

Presedintele completului Curtii de Apel Targu Mures, judecatorul Mihaela Cretu, a declarat ca a decis amanarea cauzei, decizie care a nemultumit avocatii unora dintre inculpati, deoarece unii aparatori au cerut termen pentru studierea dosarului, unii inculpati nu aveau avocati angajati, iar altii nu s-au prezentat la proces.

In dosar sunt 28 de inculpati, dintre care 22 se afla in stare de arest. Doi inculpati aflati in libertate, Doina Badulici si Marian Stanciu, nu s-au prezentat la proces, ei urmand sa fie din nou citati.

"S-a dispus politiei unde au domiciliul sa prezinte citatia pe baza unui proces-verbal. Daca nu-mi face dovada ca i-a citat, primul premiu pe care il dau sefului politiei va fi de 5.000 de lei", a afirmat Mihaela Cretu. Ea a adaugat ca nu este dispusa sa se "joace cu garantiile procesuale ale celor judecati sau cu termenele rezonabile", ci doreste judecarea cauzei.

Cativa acuzati au solicitat sa fie judecati in stare de libertate, dar reprezentantul DNA a solicitat instantei respingerea cererilor. Procurorul a afirmat ca cinci persoane si-au pierdut viata in accidente produse de indivizi care au obtinut ilegal permisele de conducere, in Arges.

Judecatorii urmeaza sa se pronunte in cursul zilei de joi in legatura cu aceste cereri. Potrivit rechizitoriului intocmit de Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti, in perioada 2006 -2008, pe raza judetului Arges, grupul infractional organizat, format din 28 de persoane, "si-a desfasurat activitatea actionand in scopul obtinerii unor sume de bani pretinse si primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obtinerea in mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Arges".

DNA a trimis in judecata, luna trecuta, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#instanta Mures, #proces amanat, #permise auto , #frauda