Ion Bazac, in vizorul Agentiei Nationale de Integritate

Sambata, 04 Iulie 2009, ora 19:16
1531 citiri
Ion Bazac, in vizorul Agentiei Nationale de Integritate

Ministrul Sanatatii, Ioan Bazac, este cercetat de ANI pentru nereguli in declaratia de avere, informeaza Realitatea TV, citand surse din institutie.

Potrivit Realitatea TV, verificarile au inceput de mai bine de o saptamana, iar inspectorii de integritate investigheaza daca ministrul a savarsit sau nu infractiunea de fals in declaratii prin omisiune. Mai precis, ANI sustine ca in cele doua declaratii ale sale de avere completate anul acesta exista diferente la veniturile obtinute din investitiile.

Astfel, in declaratia pe care a depus-o pe 4 ianuarie la investirea sa, Bazac nu avea trecute dividende de la nicio societate. Insa, intr-o declaratie de avere completata ulterior, pe 15 iunie, pentru anul 2008, acesta apare cu venituri in urma actiunilor detinute la o firma de asigurari de 6.500 de lei. Ministrul Sanatatii sustine, insa, ca a trecut dividendele respective in 2009 deoarece le-a incasat in acest an.

Contactati de NewsIn in legatura cu aceste informatii, reprezentantii ANI au precizat sub anonimat ca nu comenteaza "investigatii in lucru".

Asupra lui Bazac au mai existat in ultima vreme suspiciuni ca ar fi verificat de ANI.

De asemenea, potrivit unor informatii aparute in presa, neconfirmate pana acum oficial, ANI ar verifica averile ministrilor Apararii, Mihai Stanisoara (PD-L), Agriculturii - Ilie Sarbu (PSD), Transporturilor- Radu Berceanu (PD-L), Justitiei - Catalin Predoiu (independent), Dezvoltarii - Vasile Blaga (PD-L), Economiei - Adriean Videanu (PD-L) si Internelor - Dan Nica (PSD).

Oficial insa, singurul ministru aflat in atentia ANI este ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi (PSD). Recent, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul sau pentru cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii.

Nemirschi nu a declarat o locuinta care apare doar in cartea funciara. Totodata, Nemirschi nu a declarat toate conturile pe numele sotiei. ANI sustine ca intre venituri si sumele de la ANAF este o diferenta de 160.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Bazac ANI, #Ion Bazac cercetat , #frauda