IPS Teodosie ar putea fi cercetat de ICCJ

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 16:41
2356 citiri
IPS Teodosie ar putea fi cercetat de ICCJ

Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si--ar putea declina competenta in ce priveste cercetarea penala a IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, in cazul in care acesta ar face parte din Inaltul Cler.

Reprezentantii Parchetului au trimis o adresa catre Arhiepiscopia Constanta, prin care cere institutiei sa precizeze daca IPS Teodosie face parte din Inaltul Cler.

"Am trimis o adresa la Arhiepiscopie prin care cerem detalii. Pana in acest moment nu am primit niciun raspuns. Daca Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta ar demara o ancheta si IPS Teodosie ar face parte din Inaltul Cler, toate probele adunate ar fi lovite de nulitate.

In cazul in care raspunsul este afirmativ, competenta va fi declinata catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie", a precizat Adina Florea, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta.

Reprezentantii Arhiepiscopiei au confirmat primirea adresei si au precizat ca de solutionarea ei se ocupa Departamentul juridic. Reprezentantii Parchetului se asteapta sa primeasca un raspuns oficial in cateva zile.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este cercetat pentru luare de mita si complicitate la fals intelectual, dupa ce Parchetul Tribunalului Constanta s-a autosesizat, marti, in urma unei anchete publicate de cotidianul Romania libera.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Constanta, Adina Florea, institutia s-a autosesizat pentru infractiunea de luare de mita si complicitate la fals intelectual. Parchetul s-a autosesizat si fata de inspectorul Biroului Catehizare, parintele Emil Cosmin Braescu, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals intelectual.

Ancheta publicata in Romania libera descrie modul in care Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi cerut bani si cadouri pentru a-l ajua pe unul dintre reporteri sa se inscrie la Facultate de Teologie (unde este decan) si sa devina preot, desi nu avea pregatirea necesara.

Arhiepiscopia a organizat, marti, o conferinta de presa, la care IPS nu a fost prezent, fiind plecat de marti dimineata spre Neamt.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Eugen Tanasescu, a declarat, marti, ca s-a deschis o ancheta interna pentru a stabili daca cele prezentat in ziar sunt reale. "Afirmam ca este o incercare de inscenare la adresa IPS Teodosie a unor presupuse fapte ilegale", a declarat acesta.

Documentul remis presei de Parchetul Constanta precizeaza ca: "prin procesul verbal de sesizare din oficiu din data de 05.05.2009, a fost inregistrat in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta dosarul nr. 991/P/2009 in care se efectueaza cercetari fata de Arhiepiscopul Tomisului - Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie".

Cercetarile sunt "cu privire la savarsirea infractiunilor de luare de mita si complicitate la fals intelectual, precum si fata de inspectorul Biroului Catehizare, parintele Emil Cosmin Braescu pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals intelectual, constand in aceea ca arhiepiscopul Tomisului, in luna martie 2009, desi trecusera sase luni de la inceperea anului scolar, in schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferita suma de 850 euro.

A intermediat inscrierea, pe baza de documente false, antedatate la Facultatea de Teologie, a unui reporter de la ziarul "Romania Libera", fiind ajutat in acest sens de catre inspectorul Biroului Catehizare, parintele Emil Cosmin Braescu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#IPS Teodosie ICCJ, #IPS Teodosie mita, #Tomis arhiepiscop Teodosie , #frauda