Judecatoarea Marioara Dumitru s-a pensionat ca sa scape de sanctiunea disciplinara

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 17:20
1601 citiri
Judecatoarea Marioara Dumitru s-a pensionat ca sa scape de sanctiunea disciplinara

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a constatat, miercuri, ca discutarea abaterii disciplinare in cazul judecatoarei Marioara Dumitru, acuzata ca si-a inscenat un accident pentru a nu plati reparatiile masinii sale, a ramas fara obiect, intrucat aceasta a iesit la pensie.

Decretul de pensionare a judecatoarei Marioara Dumitru de la Curtea de Apel Pitesti a fost semnat, saptamana trecuta, de presedintele Traian Basescu.

Daca judecatoarea ar fi fost gasita vinovata pentru abatere disciplinara, risca chiar excluderea din magistratura. Conform articolului 100 din Legea 303/2004, in functie de gravitatea abaterii sale, un magistrat poate fi sanctionat prin "avertisment, diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu pana la 15% pe o perioada de la o luna la 3 luni; mutarea disciplinara pentru o perioada de la o luna la 3 luni la o instanta sau la un parchet, situate in circumscriptia aceleiasi curti de apel ori in circumscriptia aceluiasi parchet de pe langa aceasta sau excluderea din magistratura".

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a amanat de mai multe ori discutarea abaterii disciplinare a judecatoarei Marioara Dumitru, acuzata ca si-ar fi inscenat un accident rutier, magistratul depunand la CSM acte pentru a dovedi afectiuni medicale.

Sectia pentru judecatori trebuia sa ia in discutie "abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. b) din Legea nr. 303/2004, constand in interventia pentru solutionarea unor cereri ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii", in cazul Marioarei Dumitru.

CSM s-a autosesizat, inca din luna ianuarie, in cazul judecatoarei Dumitru, acuzata ca si-ar fi inscenat un accident rutier, pentru a nu plati reparatiile la masina sa gasita lovita.

Anchetata de procurorii Parchetului General, judecatoarea a evitat sa se prezinte la audieri, invocand presupuse motive medicale. Parchetul General a comunicat in iulie, ca raspuns la o solicitare a Agentiei NewsIn in legatura cu stadiul acestui dosar, ca judecatoarea Marioara Dumitru a fost citata in repetate randuri la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea prezentarii materialului de urmarire penala, insa de fiecare data a comunicat imposibilitatea de a se prezenta, invocand starea precara de sanatate.

Potrivit Parchetului General, intrucat Marioara Dumitru a formulat cerere de suspendare a urmaririi penala pe motive medicale, in cauza s-a dispus administrarea de probe care sa stabileasca daca bolile de care sufera aceasta o impiedica sa participe la efectuarea de acte de urmarire penala, urmand a se aprecia daca sunt indeplinite conditiile legale ce vizeaza suspendarea urmaririi penale.

Potrivit unor surse judiciare, judecatoarea si-ar fi gasit masina lovita si, pentru ca nu avea asigurare, trebuia sa achite banii pentru reparatii. Dar, spun aceleasi surse, magistratul si-ar fi inscenat un accident, pentru a nu plati, luandu-i drept complici pe un primar si un agent de politie.

Procurorii au ajuns la acest caz in timpul cercetarilor privind in dosarul permiselor auto din Arges.

Patru persoane sunt urmarite penal in acest caz, printre acestea fiind si primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, in timp ce Marioara Dumitru este urmarita penal pentru fals in declaratii, complicitate la fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si inselaciune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marioara Dumitru decizie pensionare, #scapa sanctiune disciplinara , #frauda