Minerii, pe patul de spital: Asta e menirea noastra (Video)

Duminica, 16 Noiembrie 2008, ora 18:43
2646 citiri
Minerii, pe patul de spital: Asta e menirea noastra (Video)

Supravietuitorii exploziilor din mina Petrila, aflati in salonul 10 din Spitalul de Urgenta din Petrosani, au povestit prin ce au trecut in cursul zilei de sambata si cat de greu a fost sa lase in urma lor o parte dintre colegi.

Primul miner care si-a povestit pentru Realitatea Tv aventura a fost Cristea Nicolae, membru al celei de-a treia echipe de salvare, surprins de explozie la intrarea in galerie.

A povestit cum si-a scos colegii, "pe seful de echipa Alexa Marcel, pe "Doctorul", cu care castigase sambata trecuta Campionatul National de Salvatori".

Cristea considera ca cel mai important rol in salvarea lor l-a avut colegul Sorin Holinger. "Daca m-am intors dupa colegii mei dupa explozie, dupa ce ma tavalise bine, inseamna ca asta e menirea mea, sa fiu salvator", a spus Cristea Nicolae.

Laban Cristian, de 40 de ani, este supravietuitor al primei explozii, despre care spune ca "e ca si cum cineva arunca pamant peste tine si te ingroapa". El a mai fost prins de o "izbitura" in anul 2005 si de aceea considera ca Dumnezeu i-a mai dat o sansa.

Badea Vasile a intrat in mina cu a doua echipa de salvare. "In prima il scosese pe Stoian Vasile, pe urma l-am scos pe Matan, pe urma pe "Muschi", noi asa ii ziceam, al treilea a fost seful, Alexa Marcel, pe urma pe Holinger... pe urma a venit explozia", isi aminteste el.

Badea Vasile si-a pierdut toti ortacii din echipa, cu unii dintre ei castigase sambata trecuta Campionatul National al Salvatorilor. El considera ca nu s-au schimbat prea multe lucruri in ultimul timp in zona, caci "aici era o zona defavorizata si asa a ramas".

12 persoane au murit si alte 14 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de aproximativ trei ore, in subteranul minei Petrila.

Printre cei care si-au pierdut viata se afla si patru salvatori care coborasera in mina sa-i scoata pe ortacii blocati in galerie.

Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
Turistă în vârstă de 72 de ani, mușcată de urs în zona barajului Vidraru. Femeia a comunicat în engleză cu salvatorii
Turistă în vârstă de 72 de ani, mușcată de urs în zona barajului Vidraru. Femeia a comunicat în engleză cu salvatorii
O femeie de 72 de ani, aflată ca turist în România, a fost atacată de un urs, luni, 22 aprilie, în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş. Autorităţile au emis mesaj...
#Mineri, #spital, #petrila, #salvatori , #frauda