Noaptea Muzeelor, un succes care a surprins pe toata lumea (galerie FOTO)

Duminica, 18 Mai 2008, ora 08:27
3055 citiri
Noaptea Muzeelor, un succes care a surprins pe toata lumea (galerie FOTO)

Sambata seara, muzeele din Capitala au fost asaltate de bucuresteni si de turisti, dupa 8 seara, cand intrarea a fost libera. Vremea frumoasa i-a scos pe locuitorii Capitalei din case, iar in fata muzeelor s-au format cozi uriase.

La Muzeul de Istorie, cea mai solicitata zona era Sala Tezaurului istoric. Aerul irespirabil, impartit in sala subterana de zeci de vizitatori, nu a reprezentat un impediment pentru cei curiosi sa vada bijuterii dacice si obiecte care au apartinu familiei regale romanesti. Cel mai aglomerat era in fata vitrinei cu piesele tezaurului de la Pietroasele.

De la Muzeul de Istorie, ne-am strecurat cu greu pe Calea Victoriei, inundata de oameni, catre Palatul Regal, la Muzeul National de Arta. Aici erau deja doua cozi catre cele doua aripi muzeale, iar in curte aveau loc cateva spectacole cu muzica. Din pacate, gardianul roman nu a scapat de obsesia sa veche: a interzis calcarea ierbii. Multa lume ar fi dorit sa se aseze pe pamant pentru a privi spectacolele sau pentru a se odihni pentru ca putinele banci erau ocupate.

La Muzeul Colectilor de Arta era o coada ceva mai mica, de la poarta catre Calea Victoriei pana la usa de intrare in cladire. Apoi, la Palatul Cantacuzino, adica la Muzeul Enescu, o alta surpriza: sala de concerte era deschisa si aveau loc spectacole. Vizitatorii au putut urca si la etaj, in balcoanele care inconjoara mica sala de concerte. Acestea au continuat pana tarziu in noapte.

Cel mai aglomerat a fost la Muzeul Antipa. Coada era imensa, intinsa pe trotuar catre Muzeul Taranului Roman. Cei care doreau sa pandeasca lilieci si insecte de noapte putea intra direct in curtea interioara a Muzeul Antipa, prin Bulevardul Mihalache.

O bila neagra Muzeului de Geologie: am dorit la ora 00 sa intram, insa accesul ne-a fost interzis. Motivul? O minciuna potrivit careia muzeele nationale care participa la Noaptea Muzeelor isi inchid portile la... miezul noptii (sic!). Nimeni nu a mai putut intra la Muzeul de Geologie dupa 12 noaptea.

Muzeul Satului a fost deschis pana la ora 10 noaptea, din motive de securitate. Insa acelasi muzeu s-a deschis duminica pentru Dimineata Muzeelor pentru a compensa timpul cat a stat inchis aseara.

Nu am ajuns la celelalte muzee care au participat la acest eveniment, insa am aflat ca si la Muzeul de Arta Contemporana, la Muzeul Cotroceni ori la Muzeul Militar a fost foarte aglomerat. Mai multe autobuze ale RATB au asigurat legatura intre muzee.

Click mai jos pe butonul FOTO pentru a vedea imagini de la eveniment.

Premieră în istoria tenisului, la meciul lui Nadal. Niciodată n-a fost atât de mare diferența
Premieră în istoria tenisului, la meciul lui Nadal. Niciodată n-a fost atât de mare diferența
Prima rundă a Mastersului de la Madrid va avea un meci special între Rafael Nadal (37 de ani), de 22 de ori campion de Grand Slam, și tânărul Darwin Blanch, în vârstă de 16 ani, deținător...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#Bucuresti, #istorie, #aglomeratie, #Noaptea Muzeelor, #Antipa, #Geologie , #frauda