O israelianca tratata la "fabrica de ovule" va da Romania in judecata

Marti, 21 Iulie 2009, ora 20:12
2065 citiri
O israelianca tratata la "fabrica de ovule" va da Romania in judecata

O israelianca tratata la clinica de fertilitate bucuresteana Sabyc afirma ca la sectia de politie le-au fost furati bani si telefoane mobile si spune ca va da Romania in judecata.

Femeia era tratata la clinica de fertilitate Sabyc din Bucuresti, cand politia a efectuat raidul, i-a arestat pe medicii israelieni si a retinut zeci de medici si pacienti pentru interogare.

Intr-un interviu pentru Ynet, Yarden, in varsta de 44 de ani, a spus ca nu numai ca ea si alte paciente au fost umilite de politia romana, dar ca le-au fost furate lucruri de valoare si bani la sectia de politie. Acum, aceste persoane vor sa dea Romania in judecata.

"Ne-au deschis gentile si au luat tot ce era inauntru, bani sau telefoane mobile. Unii au ramas fara 4.000-5.000 de euro", a spus femeia, care a pecizat ca s-a adresat Ministerului israelian de Externe si consulatului general din Romania, cerand ajutor pentru a-si recupera banii, insa nu a primit niciun raspuns.

Femeia a vorbit si despre "tratamentul brutal" la care s-a dedat politia romana, vorbind despre "batai, injurii, amenintari". Potrivit acesteia, anchetatorii au determinat-o - pe ea si alti israelieni - sa semneze hartii in romaneste fara sa fie prezent un avocat.

"Am cerut sa contactam consulatul, dar ne-au refuzat. Au spus ca persoanele care refuza sa semneze formularele vor trebui sa stea aici doua saptamani", a povestit femeia.

Consulul general israelian in Romania, Lily Ben Harush, a declarat pentru Ynet ca intentioneaza sa discute cu toate persoanele arestate si sa verifice acuzatiile. "Vom discuta cu autoritatile locale si vom incerca sa stabilim ce s-a intamplat cu banii si cu telefoanele ... daca se va dovedi ca s-a petrecut ceva ilegal, vom actiona", a promis ea.

Clinica Sabyc a mai fost implicata in cateva scandaluri legate de transplant, de-a lungul celor zece ani de functionare.

In 2002, Sabyc a facut obiectul unui scandal in Israel, cand rabinul-sef a luat atitudine in privinta fertilizarii evreicelor cu ovule straine.

In 2005, Ministerul Sanatatii a depus o sesizare la Parchetul Capitalei in legatura cu traficul de embrioni umani, insa patronul clinicii, Harry Mironescu, a negat orice implicare.

Clinica a fost infiintata de o familie de medici israelieni in 1999 si, oficial, a facut pana acum aproximativ 2.000 de inseminari artificiale. De serviciile ei au beneficiat sute de cupluri, in special din Israel si Germania, care au platit sume intre 10.000 si 15.000 de euro.

Trei medici romani, care lucrau la clinica Sabyc, sunt cercetati penal de procurorii DIICOT in dosarul de trafic de ovule, au declarat surse judiciare pentru NewsIn, care au afirmat ca audierile incepute duminica au fost finalizate luni dimineata.

Sursele citate mai spun ca cei trei medici romani vor fi chemati in fata procurorilor DIICOT pentru a li se prezenta invinuirile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#israelianca clinica fertilizare, #judecata Romania, #inseminare artificiala Bucuresti, #scandal clinica Sabyc , #frauda