Peste 200 de milioane de euro, bani spalati in Romania, anul trecut

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 18:25
1992 citiri
Peste 200 de milioane de euro, bani spalati in Romania, anul trecut

Peste 200 de milioane de euro. Aceasta suma fabuloasa reprezinta banii spalati in 2007 in Romania si constituie probabil doar o mica parte, pentru ca, in cele mai multe cazuri, infractiunile de acest tip nici macar nu sunt depistate.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a anuntat ca s-au gasit indicii de spalare de bani pentru o suma totala de peste 200 de milioane de euro.

"In mare, lucrarile care au la baza indicii de spalare de bani si in cazul carora am facut demersuri in 2007 se ridica la peste 200 milioane euro", a declarat presedintele ONPCSB, Adriana Luminita Popa, citata de NewsIn.

In aceste conditii, presedintele Traian Basescu a reiterat ideea de a se reveni la legislatia anterioara, care prevedea raportarea in 24 de ore a oricarei tranzactii bancare cu sume mai mari de 15.000 de euro.

Domeniul imobiliar, tinta spalarii de bani

Autoritatile vor sa previna spalarea de bani si in domeniul imobiliar - unul dintre cele mai vizate de acest fenoment -, prin reglementari specifice.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor va transpune in legislatia secundara reglementarile pentru domenii specifice de activitate precum cel imobiliar.

Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#spalare, #bani, #imobiliar, #fraude , #frauda