Prefectul de Arges a cerut anularea a inca 10 permise auto obtinute fraudulos

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 15:42
2229 citiri
Prefectul de Arges a cerut anularea a inca 10 permise auto obtinute fraudulos

Alte zece cereri de anulare a permiselor de conducere obtinute fraudulos au fost depuse, miercuri, la Judecatoria Pitesti, de catre prefectul judetului Arges, Marcel Proca.

Numarul permiselor pentru care prefectul a cerut anularea ajunge astfel la 76. La fel ca si in primele cazuri, nici in ultimul lot de zece permise nu se afla nici o persoana din judetul Arges.

Motivele care au dus la cererea de suspendare a celor 76 de permise sunt intocmirea ilegala a documentelor de domiciliu, raspunsurile corecte insemnate pe fisele de examen si neindeplinirea conditiilor de participare la examen.

In toate cazurile suspecte de frauda, prin ordin al prefectului, va fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru titularii permiselor pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de anulare.

Ordinul de suspendare va fi comunicat, in termen de doua zile, titularului permisului de conducere, iar acesta, in termen de cinci zile, trebuie sa se prezinte la unitatea de politie de care apartine pentru a preda documentul.

Prefectul Marcel Proca a spus, la inceputul saptamanii, ca in decursul celor doua saptamini de la declansarea operatiunii de verificare a celor 3.500 de dosare ale persoanelor banuite ca au obtinut fraudulos permisele de la SPCRPCIV Arges au fost verificate peste 1.100 de dosare.

DNA a trimis in judecata, pe 6 decembrie 2008, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

Potrivit unui comunicat din decembrie al Directiei Generale Anticoruptie, in prima faza au fost identificate peste 1.400 persoane care si-au schimbat domiciliul pe raza judetului Arges si au obtinut permise de conducere, iar ulterior s-a stabilit ca, in perioada 01 ianuarie 2006 - iunie 2008, pe raza judetului Arges, si-au stabilit domiciliul si au obtinut permise de conducere aproximativ 3.200 persoane.

Reamintim ca scandalul permiselor Arges a inceput in luna iunie 2008. Curtea de Apel Bucuresti a emis, pe 15 iunie 2008, primele mandate de arestare in acest dosar pe numele a 17 persoane.

Printre cei 17 se aflau comisarul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, Vasile Voinea, seful Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca, si preotul Laurentiu Floroiu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#prefect Arges, #suspendare permise auto , #frauda