Presa de azi: "Criminalul din '89" a facut 79 de ani

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 07:22
3926 citiri
Presa de azi: "Criminalul din '89" a facut 79 de ani

De ziua sa, Iliescu a chemat jandarmii, titreaza Evenimentul Zilei in editia de miercuri. In loc de "La multi ani!", Ion Iliescu s-a ales marti cu scandarile "criminalule, criminalule", chiar la intrarea in sediul din Atena 1, unde venea sa-si aniverseze cei 79 de ani de viata.

Opt tineri din organizatia "Noii golani" l-au asteptat cu lumanari aprinse, cerand judecarea fostului presedinte "pentru mortii de la Revolutie si din mineriade".

Aparat de cordonul de SPP-isti, Iliescu a trecut fara sa arate ca-i pasa de protestatari, dornic sa-si primeasca admiratorii veniti cu urari de bine. Seful echipei de SPP-isti a chemat urgent Jandarmeria, iar in cateva minute o echipa de jandarmi a venit si i-a saltat pe cei opt protestari.

Zelos, fostul deputat PSD Emilian Cutean, un "revolutionar" inculpat pentru deturnare de fonduri, a venit sa-i raporteze ca "s-a rezolvat".

Din Romania libera aflam ca "Noii golani" l-au gasit pe Iliescu "vinovat pentru crima". Jandarmi, imbranceli, amprentari, lumanari aprinse au fost ingredientele aniversarii zilei de nastere a lui Ion Iliescu, care a implinit marti 79 de ani.

Autointitulati "Noii golani", opt tineri au descins in fata sediului PSD din strada Atena, unde Ion Iliescu isi astepta invitatii. "Am venit sa-i uram << La multi ani! >>. Sa traiasca, sa plateasca pentru mortii din '90", i-au urat tinerii, care au aprins lumanari in memoria celor ce au murit in Revolutia din 1989.

Protestatarii au purtat doua modele de tricouri: unul dintre ele avand un desen cu o spanzuratoare de care era legat capul fostului sef al statului si cuvantul "criminal" dedesubt, pe celalalt stand scris "Vinovat pentru crima", sub o fotografie a lui Ion Iliescu.

Daca la intrarea in cladire Ion Iliescu a ignorat strigatele "A venit criminalul din 1989", simpatizantii sarbatoritului au iesit la atac. "Acum s-a gasit tineretul asta! Voi nu stiti ce inseamna munca!", a strigat o femeie gen "IMGB face ordine" la protestanti.

Gardianul scrie ca La 79 de ani, Ion Iliescu a dat piept cu << Noii golani >>. Fostul presedinte Ion Iliescu a avut, marti-dimineata, o surpriza destul de neplacuta atunci cand a venit la sediul PSD din strada Atena.

Un grup de studenti, care se autointitula "Noii golani", i-au urat intr-un stil propriu lui Ion Iliescu "La multi ani!" si au aprins lumanari in fata sediului in memoria celor care au murit in Revolutia din 1989.

"Sa traiasca si sa ajunga sa plateasca pentru mortii din '89 si '90", a declarat unul dintre protestatari. Iliescu nu s-a lasat intimidat de studentii revoltati, afirmand ca, probabil, scandalagiii "sunt platiti de cineva".

Aniversarea fostului sef al statului a adunat mai putina lume decat precedentele, chiar si liderii marcanti ai partidului fiind prezenti in numar mult mai mic.

"Criminalul din '89" a facut 79 de ani, titreaza Ziua. "Esti un criminal care va plati pentru victimele de la Revolutie si Mineriade", a fost primirea de care a avut parte Ion Iliescu din partea unui grup de tineri la aniversarea venerabilei varste de 79 de ani.

Pentru a nu-i strica momentul festiv, sepepistii au chemat intariri de la Jandarmerie, care i-au inhatat cu forta pe turbulenti. "Niste puslamale platite", niste "legionari", a gasit rapid explicatia Iliescu, iar Nastase s-a oferit slugarnic sa-i fie garda de corp.

"A venit criminalul din '89", au strigat tinerii in momentul in care Ion Iliescu a coborat din masina. Doar trei doamne au apucat sa-i ofere cate un buchet de flori si traditionalele pupaturi cu foc.

Fastul de altadata de la petrecerea de 3 martie a lipsit cu desavarsire, majoritatea liderilor pesedisti uitand de sarbatorit.

Iliescu, "indurerat" ca televiziunile si niste "puslamale" i-au stricat aniversarea, noteaza Gandul. La 79 de ani, Ion Iliescu, "biologic vorbind" - de la Mircea Geoana citire - "pare de 62-63", dovedind o vioiciune demna de invidiat. Nici fanii sai n-au imbatranit.

Stau, la fel de hotarati, la cozi interminabile, inarmati cu flori de toate culorile si calibrele, pe holurile sediului din Atena, unde se afla biroul presedintelui de onoare.

"Stati pe rand, cate unu', domnilor! Iar incepeti cu prostiile astea, sa va bagati in fata?! Pai, io va rog frumos!", ii roaga frumos un domn trecut bine de saptezeci, leat cu presedintele, pe toti ceilalti. "Da draga, sigur ca da! Sa dea cate un pupat la fiecare, sa ajunga la toata lumea!" il completeaza soto-voce, o doamna platinata, dupa varsta, cam trei decade mai jos decat sarbatoritul.

"Imi pare rau ca pana si Antena 3 da atata amploare acestui incident, cu niste derbedei... Asta e durerea mea pentru acesta zi aniversara. Va multumesc pentru cadoul facut!", a declarat iliescu intr-o interventie la Antena 3. Si iese din cadru. Dupa 20 de secunde revine si reia "...A fost un grup restrans de puslamale, 5-6 pustani...E o mare greseala din partea televiziunilor... Tebuie tratati cu ignorare..." si brusc, emisiunea se taie, ca pe 21 septembrie 1989.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu aniversare, #Iliescu golani criminal , #frauda