Procesul de coruptie al lui Emilian Cutean, amanat din nou

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 12:48
1390 citiri
Procesul de coruptie al lui Emilian Cutean, amanat din nou

Tribunalul Bucuresti a amanat pentru a treia oara judecarea apelului declarat de Emilian Cutean, dar si de procurori, impotriva deciziei de condamnare a fostului secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, urmatorul termen fixat pentru 2 noiembrie.

Aminarea de luni a fost decisa dupa ce instanta a constatat ca nu a fost citat Ionel Lesu, presedinte al Asociatiei Liga Nationala si Internationala pentru Apararea Drepturilor Omului, care a facut o cerere de interventie in proces.

Tribunalul Bucuresti a amanat prima data in august, pentru 7 septembrie, judecarea apelului declarat de Emilian Cutean, dar si de procurori, impotriva deciziei de condamnare a fostului secretar de stat pentru problemele revolutionarilor la 5 ani de inchisoare cu executare, din cauza ca acesta nu avut avocat. In septembrie, dosarul a afost amanat, din cauza grevei magistratilor.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, pe 15 iunie, condamnarea secretarului de stat pe problemele revolutionarilor, Emilian Cutean, la 5 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie, cei peste o suta de revolutionari adunati in fata Judecatoriei salutand hotararea.

Decizia a fost atacata cu apel.

Cea de-a doua persoana trimisa de DNA in judecata in dosar, Mihaela Daniela Sbarcea, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Emilian Cutean a fost trimis in judecata, in 2006, alaturi de Mihaela Daniela Sbarcea, sub acuzatia de efectuare a unor operatiuni financiare incompatibile cu functia si abuz in serviciu, respectiv, complicitate la aceste infractiuni.

Emilian Cutean este inculpat pentru promovarea unei hotarari de guvern, prin care s-ar fi dirijat trei miliarde de lei vechi catre Asociatia "Club 22", organizatie infiintata si condusa de el. "Club 22" a primit banii in cadrul programului "15 ani de la Revolutia Romana", un program comemorativ aprobat de Hotararea de Guvern nr. 2213, din 9 decembrie 2004.

Cutean a semnat ordinele prin care se faceau platile pentru "Club 22" dupa data de 20 decembrie 2004, cand acesta parasise deja postul asigurat de guvernarea PSD. Doua miliarde de lei au fost virate asociatiei in 22 decembrie 2004, restul fiind livrat in doua transe semnate pe 23 si 28 decembrie 2004.

Potrivit rechizitoriului, sumele de care a beneficiat Asociatia "Club 22" sunt necuvenite si sunt considerate prejudiciu adus Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor.

De asemenea, rechizitoriul il acuza pe Cutean ca nici nu ar fi folosit integral suma de trei miliarde de lei pentru comemorarea Revolutiei. O parte din bani au fost depozitati intr-un cont bancar deschis de fostul secretar de stat pe numele asociatiei sale. Alte noua miliarde de lei vechi au fost acordate mai multor asociatii de revolutionari.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Emilian Cutean proces, #Emilian Cutean coruptie, #Emilian Cutean proces amanat , #frauda
Comentarii
R
REV.CALIN IMPUSCAT LA REVOLUTIE
rank 1