Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania, vizitata in premiera de un membru al familiei Kennedy

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 11:06
1328 citiri
Romania, vizitata in premiera de un membru al familiei Kennedy

Kerry Kennedy (foto), fiica senatorului Robert F. Kennedy, fratele presedintelui american John F. Kennedy, se afla, incepand de luni, in Romania pentru a participa la o serie de evenimente intitulata "Spune adevarul puterii".

Evenimentele marcheaza lansarea in Europa de Est a Fundatiei Robert F. Kennedy, scrie Ziua.

Este pentru prima data cand un membru al celebrei familii politice americane viziteaza tara noastra, Kerry Kennedy fiind insotita si de alti doi cunoscuti aparatori ai drepturilor omului: Gabor Gombos (Ungaria), sustinator al drepturilor persoanelor cu handicap mintal, si Marina Pisklakova (Rusia), activista impotriva violentei domestice.

In varsta de aproape 50 de ani, Kerry Kennedy este cel de-al saptelea copil din cei unsprezece ai senatorului american. Ea si-a dedicat toata viata promovarii valorilor intruchipate de tatal ei, cel care si-a asumat rolul de lider politic al familiei dupa asasinarea fratelui sau, presedintele John F. Kennedy, in noiembrie 1963.

Programul evenimentelor

In Romania, proiectul include lansarea cartii "Spune adevarul puterii. Aparatori ai drepturilor omului care transforma lumea" de Kerry Kennedy aparuta la Curtea Veche Publishing ce va avea loc miercuri, la orele 19.00, la Diverta Magheru.

Marti, la orele 20.00, la Palatul Cotroceni va avea loc premiera piesei de teatru al carei scenariu este semnat de Ariel Dorfman in timp ce expozitia de fotografie a castigatorului Premiului Pulitzer Eddie Adams va avea loc miercuri, la orele 13.00, la Carrefour Baneasa.

Pe lista de evenimente se adauga un simpozion dedicat drepturilor omului care va avea loc joi, la ora 09.00, la Hotel Marriott, precum si un curriculum educational destinat liceelor.

"Spune adevarul puterii", un proiect bazat pe povestile de viata ale 51 de mari personalitati

Proiectul "Spune adevarul puterii" a debutat cu publicarea cartii ce prezinta povestile a 51 de personalitati din aproape 40 de tari de pe cinci continente, prin intermediul unor interviuri realizate de Kerry Kennedy de-a lungul a doi ani si ilustrate cu fotografiile lui Eddie Adams.

In carte sunt intervievate personalitati cunoscute la nivel mondial, laureati ai premiului Nobel, dar si o feminista luptatoare pentru protectia mediului, o fosta sclava sexuala si actual lider abolitionist sau doua surori avocat angajate in lupta pentru drepturile omului.

Plecand de la aceste interviuri, Ariel Dorfman a compus scenariul unei piese de teatru intitulate "Spune adevarul puterii: Voci din intuneric", a carei premiera a avut loc in 2000 in SUA in prezenta presedintelui Bill Clinton.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Kerry Kennedy Romania, #vizita Romania Kennedy , #frauda
Comentarii
Poza Alexi
Alexi
rank 1
Ca sa spui "adevarul" in Romania - ar fi nevoie de Televiziuni LIBERE ca-n America