Rosca Stanescu il da in judecata pe Basescu: De data asta nu-l mai iert!

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 22:22
6436 citiri
Rosca Stanescu il da in judecata pe Basescu: De data asta nu-l mai iert!
Foto: evz

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a anuntat, miercuri seara, ca il va da in judecata pe presedintele Traian Basescu dupa ce seful statului l-a acuzat ca ar fi intervenit in favoarea lui Dinu Patriciu, in dosarul sau penal.

"De data asta chiar a intrecut masura si nu il mai iert. Maine va fi depusa o actiune impotriva presedintelui Romaniei", a declarat Sorin Rosca Stanescu, miercuri, la Antena 3.

"A spus ca am intervenit pentru Dinu Patriciu in dosarul sau penal. Asta ma determina ca de data asta sa nu-l mai iert si sa-l dau in judecata. In urma cu patru ani, acelasi presedinte Traian Basescu a facut afirmatia ca un director de ziar, adica eu, l-a amenintat, ca sa constate Cristian Tudor Popescu ca nu are probe. A fugit, pur si simplu.

Si, iata, ca acum ma trezesc acuzat pentru aceeasi declaratie, ca as fi facut trafic de influenta pentru Dinu Patriciu. Ca cetatean, si nu ca presedinte, avea datoria sa anunte ca eu am facut trafic de influenta. Potrivit justitiei, se face vinovat ca timp de patru ani a stiut ca eu fac trafic de influenta si nu m-a denuntat", a adaugat Sorin Rosca Stanescu.

Reactia ziaristului vine dupa ce presedintele, prezent, marti, la B1 Tv, a povestit cum "l-a suparat": "N-as mai vorbi despre Sorin Rosca Stanescu. Este una din marile mele deceptii. Pentru ca, poate m-am inselat, dar cu mine a fost corect pana la incidentul cu Patriciu, cand i-a intrat lui in cap ca eu i-am facut dosar lui Patriciu.

O prostie! Acel dosar era depus de domnul Talpes din timpul guvernarii Iliescu. Dar cand mi-a cerut sa intervin sa se opreasca dosarul, acolo reactia mea nu putea fi decat sa... Imi pare rau".

Nu doar Sorin Rosca Stanescu a fost faultat de Traian Basescu in cadrul aparitiei televizate de marti, ci si Emil Hurezeanu, de la care seful statului se astepta la inteligenta.

"La Hurezeanu ma asteptam la inteligenta si la intelegerea lucrurilor, si nu sa faca un lucru gratuit. De asta am reactionat la Hurezeanu. In rest, sunt oameni la care n-am pretentia sa fie inteligenti, deci nu ma pot supara pe ei. Dar la Hurezeanu aveam pretentii mai mari...

Nu, eu nu sunt prieten cu Hurezeanu. Mi-am dat seama ca intentionat a facut aprecieri in care nici el nu credea, pentru ca este un bun analist de politica externa.

Chiar daca toti analistii bine cotati pe care-i vedeti fac analiza de politica externa din surse deschise. Am vazut oameni pentru care am toata aprecierea si imi dadeam seama ca lor le lipseau lucruri pe care eu le stiam si ei nu le stiau si atunci", potrivit presedintelui Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Rosca Stanescu Basescu, #Basescu judecata Rosca , #frauda