Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

SRI: Cele doua note aparute in presa sunt falsuri grosolane

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 16:14
3077 citiri
SRI: Cele doua note aparute in presa sunt falsuri grosolane
Foto: Arhiva

Specialistii din cadrul SRI au analizat cele doua file publicate, vineri, in presa centrala si atribuite serviciului, rezultand ca acestea sunt "falsuri grosolane" si ca notele nu seamana cu cele utilizate de SRI, a declarat seful Biroului de presa al SRI, Sorin Sava.

"In legatura cu cele doua file care au fost transmise redactiilor pot spune ca notele nu seamana cu cele utilizate de SRI, iar in urma analizei atente a specialistilor nostri a rezultat foarte clar ca acestea sunt falsuri grosolane de genul documentelor care au mai aparut de-a lungul timpului in presa", a spus oficialul SRI.

Potrivit reprezentantului SRI, notele publicate de ziarul "Curentul" reprezinta o "contrafacere si o manipulare evidenta".

De asemenea, oficialul SRI a dezaprobat incercarile de a atrage serviciul in dezbaterile din cadrul campaniei electorale si considera ca acest lucru contribuie la dezinformarea cetatenilor. "Serviciul Roman de Informatii nu este si nu va fi implicat in niciun fel de actiuni cu conotatii politice. SRI isi desfasoara activitatea dupa principiul echidistantei politice si a profesionalismului", a mai spus Sorin Sava.

Ziarul "Curentul" a publicat o nota informativa, despre care jurnalistii spun ca ar fi a SRI, in care liderii PSD Mircea Geoana, Adrian Nastase si Ion Iliescu vorbesc de impartirea unor companii catre oameni de afaceri precum Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, sau Sorin Ovidiu Vantu.

Mai precis, publicatia posteaza pe site-ul sau o nota informativa ce ar apartine SRI, in care Adrian Nastase spune ca Dan Voiculescu este interesat de Oltchim si ca PSD nu are de ales intre a i-l ceda si a nu o face. Ion Iliescu spune ca Dinu Patriciu trebuie "linistit" in legatura cu Romgazul, iar Mircea Geoana afirma ca Sorin Ovidiu Vantu vrea si Posta si CEC-ul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#SRI dezinformare note Curentul, #falsuri grosolane note Curentul , #frauda