Concursul pentru sefia stirilor TVR nu are niciun castigator

Marti, 05 Februarie 2008, ora 16:51
2731 citiri
Concursul pentru sefia stirilor TVR nu are niciun castigator

Concursul organizat, marti, de Societatea Romana de Televiziune (SRTv), pentru ocuparea postului de director al Departamentului stiri nu are niciun castigator, potrivit unor surse din cadrul Televiziunii Publice.

Pentru postul de sef al departamentului Stiri din cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR au candidat Mura Franculescu, Bogdan Ficeac si Sorin Bejan.

Comisia de evaluare a fost formata din Dana Deac, Emil Hurezeanu, Cristian Tudor Popescu, Anca Antonov, Razvan Nicolescu, Maria Toghina si Horia Romanescu.

Din comisie a fost invitat sa faca parte si un reprezentant al Conventiei Organizatiilor de Media (COM), dar organizatia s-a recuzat deoarece nu recunoaste legalitatea concursului.

Potrivit unor surse din TVR, citate de NewsIn, "dintre cei trei candidati, dosarul Murei Franculescu este cel mai bun, deoarece are experienta in stirile de televiziune, desi in 2006, aceasta a candidat la un concurs pentru postul de editor general al stirilor, dar a picat cu o nota foarte mica. Aceasta este marea ei problema". Aceasta a fost editor al "Observatorului" de la ora 19.00 al Antenei 1, dar si redactor-sef la Amos News.

Concursul pentru ocuparea postului de sef al Departamentului Stiri din TVR trebuia sa fie organizat in data de 30 ianuarie, dar a fost amanat pentru 5 februarie, la solicitarea unora dintre membrii comisiei de evaluare. Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Alexandru Sassu, a decis prelungirea interimarului actualului sef de departament, Madalin Radulescu, pana la ocuparea postului de eventualul castigator al concursului.

Rodica Culcer, directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, i-a cerut lui Alexandru Sassu, printr-o adresa depusa joi la Cancelaria acestuia, sa anuleze concursul pentru postul de director al Departamentului Stiri, pe motiv ca nu respecta procedurile interne si legislatia in vigoare.

"I-am cerut domului Sassu sa anuleze acest concurs, deoarece initiatorul concursului ar fi trebuit sa fiu eu, ca director beneficiar, potrivit legislatiei in vigoare si procedurilor interne", a declarat, in urma cu o saptamana, pentru NewsIn, directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, Rodica Culcer.

Culcer a mai spus ca "nu a fost invitata sa faca parte din comisia de evaluare si ca nici nu si-ar dori acest lucru, din moment ce contesta modul in care este organizat acest concurs".

Organigrama TVR, care a fost decisa in sedinta Consiliului de Administratie din 17 octombrie, a impartit Directia de Stiri, rebotezata Directia Emisiuni Informative si Sport, in doua departamente, Departamentul Stiri si Departamentul Sport, iar Rodica Culcer a devenit director.

Rodica Culcer a actionat in judecata, la inceputul acestui an, televiziunea publica deoarece i-a fost "amputata fisa postului". "Am dat TVR in judecata pentru ca mi-a fost amputata fisa postului. Nu se poate ca prima atributie sa fie dreptul de a participa la propria evaluare, iar a doua sa fie aceea de a raspunde de echipamentul tehnic", a explicat Rodica Culcer la inceputul lunii ianuarie.

Directorul Departamentului Stiri va avea ca atributii, printre altele, planificarea, organizarea si coordonarea activitatii departamentului. Acesta va trebui sa coordoneze si sa raspunda din punct de vedere editorial si al productiei de toate jurnalele si buletinele de stiri difuzate pe posturile SRTv. Totodata, el va decide asupra continutului si formatului tuturor jurnalelor si buletinelor de stiri difuzate pe posturile SRTv.

Actualul director interimar al Departamentului Stiri, Madalina Radulescu, a fost numit in functie de catre presedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, in data de 16 octombrie 2007, odata cu restructurarea organigramei TVR.

Castigatorul concursului va fi desemnat in urma evaluarii proiectului managerial depus si a unui interviu. Rezultatul concursului va fi comunicat in maximum cinci zile de la data sustinerii concursului.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) este serviciul public de televiziune din Romania si are in componenta posturile TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR International si studiourile teritoriale TVR Timisoara, TVR Cluj, TVR Iasi si TVR Craiova.

Citeste si:
Europenele de natație de la Roma vor fi transmise, în cele din urmă, de TVR
Europenele de natație de la Roma vor fi transmise, în cele din urmă, de TVR
Campionatele Europene de Natație (11-21 august) vor fi transmise de televziunea publică, în urma rezolvării unor probleme contractuale. Capitala Italiei, Roma, găzduiește în perioada...
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...