Conducerea Tribunalului Dolj, revocata

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 13:32
2482 citiri
Conducerea Tribunalului Dolj, revocata

Conducerea Sectiei pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis revocarea din functie a presedintelui si vicepresedintelui Tribunalului Dolj in urma constatarii unor grave deficiente privind eliberarea, in mai 2008, a lui Serghei Gorbunov din Penitenciarul de la Craiova.

Presedintele CSM, Virgil Andreies, a anuntat ca Sectia pentru judecatori a stabilit ca responsabilitatea manageriala pentru aspectele de practica neunitara constatate la Tribunalul Dolj in cazul intreruperii executarii pedepsei lui Serghei Gorbunov apartin presedintelui instantei si vicepresedintelui desemnat prin ordin de serviciu cu atributia de a coordona activitatea de practica neunitara, precum si presedintelui Sectiei penale de la aceeasi instanta.

Serghei Gorbunov a fost numit de catre politisti suspectul principal in cazul jafului armat de la Brasov din 29 ianuarie in urma caruia si-au pierdut viata doua persoane.

Un barbat inarmat a atacat angajatii unei case de schimb valutar din centrul orasului si a impuscat mortal una dintre persoane.

In momentul in care un trecator a intervenit pentru a ajuta angajatii casei de schimb, atacatorul a deschis focul din nou ucigand inca o persoana, dupa care a fugit inspre muntele Tampa.

Suspectul nu a fost prins imediat, in ciuda faptului ca sute de politisti si jandarmi au desfasurat activitati de cautare extensive.

La cateva zile dupa eveminte, un potret robot incomplet al atacatorului a fost dat publicitatii, care parea sa indice ca Serghei Grobunov este persoana implicata in jaf.

Serghei Gorbunov, care efectua o pedeapsa de 15 ani de inchisoare a fost eliberat pe 16 mai 2008 in urma unei decizii a Tribunalului Dolj.

Barbatul trebuia sa se intoarca dupa trei luni, insa cum acest lucru nu s-a intamplat, penitenciarul "a facut o adresa catre inspectoratul de politie Brasov si a anuntat ca nu s-a intors in penitenciar". A fost eliberat pe motivul ca era suspect ca sufera de glaucom.

In urma mediatizarii cazului s-a constatat ca situatia la nivelul tarii in privinta detinutilor care sunt eliberati din arest pe motive medicale sau sociale si nu se mai intorc este grava, aproximativ 129 de detinuti fiind in aceasta situatie in ianuarie 2009.

Procurorii Curtii de Apel Brasov au hotarat neinceperea urmaririi penale a lui Serghei Gorbunov, principalul suspect in cadrul jafului armat de la o casa de schimb valutar, in urma caruia si-au pierdut viata doua persoane.

Procurorii DNA s-au autosesizat ulterior in cazul Gorbunov. Ei au demarat o ancheta pentru a verifica daca magistratii doljeni au primit bani de la basarabean, in vederea eliberarii sale.

Cazul Gorbunov a dus si la revocarea a trei sefi de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...
#Tribunal Dolj, #ancheta DNA , #frauda