Ziare.com

Consultatii dermatologice gratuite de Ziua Melanomului

Luni, 18 Mai 2009, ora 16:16

   

Consultatii dermatologice gratuite de Ziua Melanomului
Romanii se pot programa pentru un control dermatologic gratuit, care va fi efectuat pe 25 mai, in cadrul campaniei "O alunita iti poate curma viata, un consult ti-o poate salva", au anuntat, luni, reprezentantii Societatii Romane de Dermatologie (SRD), cu ocazia Zilei Melanomului.

In afara consultului pentru depistarea eventualelor afectiuni pigmentare ale pielii, pacientii vor primi si sfaturi despre riscul expunerii la soare si cum sa se protejeze de ultraviolete.

Programarile se pot face la numarul de telefon 0800.800.883, de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 20:00.

Consultatiile vor fi efectuate in mai multe cabinete de specialitate din toata tara.

Potrivit presedintelui SRD, Virgil Feier, numarul pacientilor cu cancer de piele a crescut in ultimii trei ani. In 2006, din cele 784 de persoane care au fost consultate in cadrul primei editii a campanei, 24 sufereau de cancer de piele, iar in 2007, din 737 consultate, 25 aveau aceasta boala. Anul trecut, 77 din 2.092 de persoane au fost diagnosticate cu cancer de piele.

Campania, aflata la a patra editie, urmareste consultarea dermatologica gratuita a cat mai multor persoane, la nivel national, in vederea depistarii la timp a melanomului (cancer de piele).
La nivel mondial, aproximativ 37.000 de persoane mor, anual, din cauza melanomului.

Sursa: rNews

Articol citit de 2094 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor