Contabila Spitalului Judetean Arges, arestata pentru ca a delapidat 4 milioane de lei

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 19:33
4348 citiri
Contabila Spitalului Judetean Arges, arestata pentru ca a delapidat 4 milioane de lei

Magistratii Tribunalului Arges au emis, vineri, mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele contabilei Spitalului Judetean Arges, Amalia Dumitrascu, si a doi administratori ai unor firme. Acestia sunt acuzati ca ar fi delapidat unitatea medicala cu suma de 4 milioane de lei.

Decizia magistratilor nu este definitiva.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si cei de la Directia Operatiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Pitesti, au efectuat, joi, sase perchezitii domiciliare, in Pitesti si Stefanesti, judetul Arges, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializata in savarsirea de infractiuni economico-financiare.

In anul 2012, doi barbati si o femeie ar fi constituit o grupare infractionala, in scopul delapidarii cu consecinte deosebit de grave a unui spital din judetul Arges.

"Unul dintre membrii gruparii infractionale, o femeie, angajata in calitate de contabila a spitalului respectiv, ar fi completat si determinat persoanele responsabile din cadrul spitalului sa semneze fara vinovatie ordine de plata, cu denumirea unor societati comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului, insa mentionand codul de identificare fiscala si contul IBAN al unei alte societati comerciale, controlate de grupul infractional", anunta Politia Romana.

Astfel, in perioada 2012- 2017, contabila ar fi completat 70 de astfel de ordine de plata, in baza carora ar fi fost transferati 3.988.688 de lei din fondurile spitalului.

Imediat dupa ce banii ar fi fost transferati fara drept de spital catre contul firmei controlate de grupare, acestia ar fi fost retrasi in numerar de membrii gruparii.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si delapidare cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, documentele intocmite in fals si datele din acestea ar fi fost introduse in sistemul electronic de evidente contabile al spitalului si ar fi dus la alterarea in mod grav a evidentelor si rezultatelor financiare ale unitatii spitalicesti, in cauza fiind efectuate cercetari si pentru savarsirea infractiunilor de fals informatic si perturbarea sistemelor informatice.

Citeste si:
George Simion a incitat mulțimea și la Oradea: „Dacă ei mă omoară pe mine, să vă duceți și voi peste ei!” VIDEO
George Simion a incitat mulțimea și la Oradea: „Dacă ei mă omoară pe mine, să vă duceți și voi peste ei!” VIDEO
Co-liderul AUR George Simion a mers duminică, 16 ianuarie, la Oradea într-o acțiune electorală. Simpatizanți și membri AUR au participat duminică la o acțiune în centrul Oradei de...
Ce leafă exorbitantă are șeful-fantomă al ANRE, instituția responsabilă de facturile la energie
Ce leafă exorbitantă are șeful-fantomă al ANRE, instituția responsabilă de facturile la energie
Dumitru Chiriță, fost parlamentar PSD, a fost instalat la ANRE direct de Liviu Dragnea, în urmă cu cinci ani. De când a izbucnit scandalul facturilor uriașe la energie, Dumitru Chiriță...
Comentarii