Corina Vintan a picat examenul de diplomatie

Miercuri, 11 Iulie 2007, ora 12:02
10581 citiri
Corina Vintan a picat examenul de diplomatie

Corina Vintan, fostul purtator de cuvant al MAE in perioada mandatului lui Mihai-Razvan Ungureanu, care a fost respinsa la concursul de admitere in corpul diplomatic, a declarat miercuri pentru NewsIn ca este nedumerita de rezultat si intentioneaza sa ceara lamuriri comisiei care a luat decizia.

Vintan a dat concurs de admitere in corpul diplomatic si consular, de a carui prima faza reusise sa treaca. Concursul avea insa, in afara de o proba scrisa, si una orala, constand intr-un interviu, etapa de care Vintan nu a mai reusit sa treaca, potrivit rezultatelor afisate pe site-ul MAE.

Fostul purtator de cuvant a spus ca din comisia care a intervievat-o a facut parte insusi ministrul Adrian Cioroianu.

"Sunt nedumerita de rezultatul concursului. Ma vad nevoita sa cer lamuriri membrilor comisiei, mizand pe transparenta deciziei luate in urma interviului . Sunt dornica sa aflu criteriile de evaluare ale comisiei, mai ales la intrebarile care mi-au fost adresate de ministru personal", a declarat miercuri Vintan pentru NewsIn.

Lista candidatilor admisi in urma interviului, afisata pe site-ul MAE, include, la sectiunea "Comunicare", unde a candidat Corina Vintan, doar doua nume: Porav D. Garofita si Radu D. Alina.

Pentru a fi declarati admisi pentru interviu, candidatii trebuiau sa obtina cel putin nota 7 la proba scrisa, conform regulamentului de desfasurare a concursului. Vintan luase la proba scrisa putin peste nota 7.

"Am dorit sa ma legitimez prin concurs in MAE. Moral si legal era sa imi asigur un statut clar in MAE, obtinut prin concurs", a explicat Corina Vintan de ce a dorit sa participe la concurs.

Corina Vintan are 17 ani de experienta in comunicare ca director de relatii publice, timp de noua ani, la Saatchi & Saatchi, apoi ca director executiv la Evenimentul Zilei, consilier al fostului ministru Mihai-Razvan Ungureanu, director general Comunicare si purtator de cuvant in MAE in perioada 2005-2007, membru al Asociatiei Profesionistilor in relatii publice.

Vintan detine pentru Romania copresedintia la Initiativa Central Europeana, sectiunea mass-media si informare. Ea are, de asemenea, multiple specializari in relatii publice, comunicare politica, lobby, management de la prestigioase institutii de profil, potrivit CV-ului cu care a participat la concurs.

Corina Vintan a fost adusa in MAE de fostul ministru, Mihai-Razvan Ungureanu, pentru a conduce Departamentul de Comunicare.

Ea si-a dat demisia din postul de purtator de cuvant in 4 mai, dupa ce portofoliul de sef al diplomatiei fusese preluat de Adrian Cioroianu si dupa ce in presa aparusera informatii catalogate drept "inoxicari" de catre ministrul Cioroianu. Ea a putut ramane insa in Directia de Comunicare a MAE, intrucat a dat concurs pentru un post in cadrul acesteia.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Comentarii
E
ERT
rank 1
CE INTREBARI I-AU FOST PUSE DE CATRE CIOROIANU: AAAA, AAAAA, OOOOOOO!!!a?
G
Georgica Boerica
rank 1
Nota 10++Parlamentului322 Hot si Corupt care trebuie CASTRAT si apoi ANESTEZIAT!!!!