Ziare.com

CSM explica de ce a fost nevoie de cinci tururi de scrutin pentru a fi aleasa Bejinaru

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 17:15

   

CSM explica de ce a fost nevoie de cinci tururi de scrutin pentru a fi aleasa Bejinaru
Dupa ce, luni seara, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor Romani, Viorica Costiniu, a acuzat modul in care au decurs alegerile pentru presedintia CSM, institutia a venit cu cateva precizari, confirmand ca s-au organizat cinci tururi de scrutin pentru a se ajunge la un rezultat final, votul fiind secret.

Astfel conform unui comunicat remis agentiei Agerpres, sedinta Plenului s-a desfasurat luni in prezenta celor 19 membri ai CSM, iar pentru a se hotari noua conducere a Consiliului a fost necesar votul majoritatii membrilor prezenti, potrivit legii majoritatea insemnand votul valabil exprimat de 10 membri.

Pentru functia de presedinte al Consiliului si-au depus candidatura trei membri, iar dupa primul tur de scrutin voturile exprimate in favoarea candidatilor au fost: Florica Bejinaru - noua voturi, Liviu Dascalescu - sase voturi, Ana Cristina Labus - patru voturi.

In urmatoarele tururi de scrutin au intrat doar primii doi membri, care au intrunit numarul cel mai mare de voturi pentru a fi alesi in functia de presedinte al Consiliului.

In turul doi de scrutin judecatoarea Bejinaru a obtinut noua voturi valabil exprimate si favorabile alegerii sale ca presedinte al Consiliului iar procurorul Dascalescu a intrunit opt voturi valabil exprimate si favorabile.

"Deoarece hotararile Plenului CSM se iau cu votul majoritatii membrilor prezenti, potrivit legii (majoritatea insemnand votul valabil exprimat de 10 membri), s-au organizat inca trei tururi de scrutin, rezultatul voturilor fiind urmatorul: In turul trei de scrutin fiecare dintre cei doi candidati au obtinut cate noua voturi valabil exprimate si favorabile. In turul patru de scrutin Bejinaru a obtinut noua voturi valabil exprimate iar Dascalescu a intrunit opt voturi valabil exprimate si favorabile.In turul cinci de scrutin si ultimul, judecatoarea Bejinaru a obtinut 10 voturi valabil exprimate si favorabile alegerii sale ca presedinte al Consiliului, iar procurorul Dascalescu a intrunit opt voturi", precizeaza CSM.

Sursa citata subliniaza ca Plenul constatand ca exista votul majoritatii membrilor prezenti a fost desemnat-o in calitate de presedinte al CSM pe judecatoarea Florica Bejinaru, iar pronuntarea rezultatului alegerilor s-a facut in sedinta publica.

Intr-o interventie telefonica avuta luni seara la Realitatea TV, Viorica Costiniu a acuzat ca fostul presedinte CSM, Virgil Andreies, a condus "despotic" sedinta de alegeri si ca membrii CSM au votat de cate ori a fost nevoie pentru a iesi "cine trebuia".
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Meci amical Besiktas Istanbul - Hamburger SV 0:0, 16:17 dupa executarea loviturilor de la 11 m

Cam asa si la noi, numai ca din pacate nu era un amical si nici fotbal. S-a tot votat.
Vreau sa cred ca votul si procedura au fost OK, dar ramane totusi un gust amar...

 

A trebuit sa verificam capacitatea de efort a candidatilor!

Sursa citata subliniaza ca Plenul constatand ca exista votul majoritatii membrilor prezenti a fost desemnat-o in calitate de presedinte al CSM pe judecatoarea Florica Bejinaru, iar pronuntarea rezultatului alegerilor s-a facut in sedinta publica.

Gelu, am inteles

A fost de fapt doar un test de stres!;-)

 

C.S.M. = CONSILIUL SECURISTILOR din MAGISTRATURA - sa explice CITI MAGISTRATI au FOST ARESTATI in 2009 ???

Rasp: NICI UNUL - Toti sunt cinstiti etc...acum beneficiaza toti de spor de stres de 50% ...
Dar in REALITATE in anul lui 2010 - avem O INJUSTITIE - plina de SECURISTI - unde predomina MAGISTRATI CRIMINALI - alte cuvinte nu mai am...nu se mai gasesc in vocabular...deoarece tara este unde este numai si numai din cauza lor.....

SA TRAIASCA REPUBLICA SECURISTA ROMANIA sub mandatul Toavrasului care a fost ofiter de Securitate si turnator la Securitate cu dosar nr 3990/9.11.1973, Traian Basescu - care a pus minuta si pe JUSTITIE....CONDAMNARI USOARE la CEDO ....la ce sa ne mai asteptam....

Stimate Cetatene_Trompetant din Chiatra Neamt....

Hai ca ne-ai plictisit destul cu strigaturile tale de cocos ramas fara creasta !!!
Daca tot latri atat de mult ca Romania este o Republica securista,emigreaza frate si asa scapam de tine !!!!!!

@ DutchStein

Nu am sa mai raspund TIMPITILOR lui BESESCU...

@ c_r_a

Daca venea de la altcineva era o insulta, venind de la tine e o poanta nemaipomenita.
Ca sa-ti raspund, e OK, raspunde-le doar t___ celorlalti. ;)

Asa este. CSM este o structura secirista care face mai mult rau decat bine Justitiei.

Cred ca este mai degraba o structura de intimidare a magistratilor decat una de control. Semnalul criptat dat de CSM prin recentele alegeri catre cei din justitie este acela al unei justitii care va merge exact asa cum a mers si pana acum: cuminte, la rand, urmand servil politicienii aflati la putere. Care, nu-i asa, doar i-au dojenit parinteste. Nu e clar ? Ce e atata de comentat ?

S-a votat pană s-a ajuns la rezultatul regulamentar, adică tot acolo.

Intr-o compunere Bulă arată cum tăind lemne, i-a sărit o aschie intr-un loc ce nu se spune pe forum. Primind criticile, el isi dă cuvantul că asa a fost si că nu poate minti
-Bine, fă din nou, dar scrie pe ocolite dacă nu minti, ii spune invătătoarea.
In noua formulare Bulă spune cum o aschie a sărit din lemn, l-a ocolit de trei ori si i-a intrat drept in......
Cam asa si aici. Numai că tzasca a ocolit de 5 ori.
PS Nu am inteles bine. Sefa a fost informaticiană?

 

Trebuia sa fie aleasa !

Ce intrebare ? Simplu : Pentru ca d-na Bajenariu TREBUIA aleasa ! Ce atitea explicatii ? In ce tara traim ? Nu se stie cum se fac aceste NUMIRI ? La noi in tara TOATE alegerile sint de ochii lumii...

Domnule Boby, ce ne facem acum?

Noi astia din diaspora pe care unii ne ataca cu manie proletara de data aceasta nu am votat. Eh, mon cher Boby, tot suparat (pe sat, sic)?;-)

pe ei

ti-a placut problema - "de ce a fost nevoie de ...." - noi nu stim , vine presa sa ne lamureasca , avem nevoie de informatii , tra la la , explicatii ; trebuia aleasa si - gata -

@ FEHER

Ai inteles gresit, domnule...Eu NU m-am suparat pe cei din diaspora care AU VOTAT dupa cum le-a dictat constiinta...Eu am facut comentarii privind modul in care s-a votat, modul in care s-a facut campania electorala in strainatate si am auzit oameni din strainatate care NU au votat si totusi figurau ca si cum ar fi facut-o...Despre asta era vorba...Si despre felul in care s-a putut vota, la unele ambasade, mii de oameni/zi, ceea ce fizic era cu neputinta...

Bobyta....

Despre care tara si despre ce alegeri vorbesti stimabile ?!
Fii mai explicit te rugam !!

Presedinte CSM....

Cinci tururi de scrutin...hmm..cam mult...dar poate e mai bine ca asa se observa mai bine obiectivitatea sau nereguliile existente...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor