CSM explica de ce a fost nevoie de cinci tururi de scrutin pentru a fi aleasa Bejinaru

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 17:15
3631 citiri
CSM explica de ce a fost nevoie de cinci tururi de scrutin pentru a fi aleasa Bejinaru
Foto: Realitatea TV

Dupa ce, luni seara, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor Romani, Viorica Costiniu, a acuzat modul in care au decurs alegerile pentru presedintia CSM, institutia a venit cu cateva precizari, confirmand ca s-au organizat cinci tururi de scrutin pentru a se ajunge la un rezultat final, votul fiind secret.

Astfel conform unui comunicat remis agentiei Agerpres, sedinta Plenului s-a desfasurat luni in prezenta celor 19 membri ai CSM, iar pentru a se hotari noua conducere a Consiliului a fost necesar votul majoritatii membrilor prezenti, potrivit legii majoritatea insemnand votul valabil exprimat de 10 membri.

Pentru functia de presedinte al Consiliului si-au depus candidatura trei membri, iar dupa primul tur de scrutin voturile exprimate in favoarea candidatilor au fost: Florica Bejinaru - noua voturi, Liviu Dascalescu - sase voturi, Ana Cristina Labus - patru voturi.

In urmatoarele tururi de scrutin au intrat doar primii doi membri, care au intrunit numarul cel mai mare de voturi pentru a fi alesi in functia de presedinte al Consiliului.

In turul doi de scrutin judecatoarea Bejinaru a obtinut noua voturi valabil exprimate si favorabile alegerii sale ca presedinte al Consiliului iar procurorul Dascalescu a intrunit opt voturi valabil exprimate si favorabile.

"Deoarece hotararile Plenului CSM se iau cu votul majoritatii membrilor prezenti, potrivit legii (majoritatea insemnand votul valabil exprimat de 10 membri), s-au organizat inca trei tururi de scrutin, rezultatul voturilor fiind urmatorul: In turul trei de scrutin fiecare dintre cei doi candidati au obtinut cate noua voturi valabil exprimate si favorabile. In turul patru de scrutin Bejinaru a obtinut noua voturi valabil exprimate iar Dascalescu a intrunit opt voturi valabil exprimate si favorabile.In turul cinci de scrutin si ultimul, judecatoarea Bejinaru a obtinut 10 voturi valabil exprimate si favorabile alegerii sale ca presedinte al Consiliului, iar procurorul Dascalescu a intrunit opt voturi", precizeaza CSM.

Sursa citata subliniaza ca Plenul constatand ca exista votul majoritatii membrilor prezenti a fost desemnat-o in calitate de presedinte al CSM pe judecatoarea Florica Bejinaru, iar pronuntarea rezultatului alegerilor s-a facut in sedinta publica.

Intr-o interventie telefonica avuta luni seara la Realitatea TV, Viorica Costiniu a acuzat ca fostul presedinte CSM, Virgil Andreies, a condus "despotic" sedinta de alegeri si ca membrii CSM au votat de cate ori a fost nevoie pentru a iesi "cine trebuia".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri CSM Bejinaru, #Florica Bejinaru presedinte CSM, #alegeri presedinte CSM , #frauda
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Meci amical Besiktas Istanbul - Hamburger SV 0:0, 16:17 dupa executarea loviturilor de la 11 m
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5