CSM ii verifica pe judecatorii din Dolj care au decis eliberarea lui Gorbunov

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 17:10
1005 citiri
CSM ii verifica pe judecatorii din Dolj care au decis eliberarea lui Gorbunov

O echipa a Consiliul Suprem al Magistraturii a ajuns, vineri, la Craiova, pentru a-i ancheta pe judecatorii de la Tribunalul Dolj, cei care au decis eliberarea din penitenciar a lui Serghei Gorbunov.

"O echipa a CSM se afla la Craiova pentru a analiza felul in care s-a decis invoirea pe motive medicale a detinutului Gorbunov. Anchetata este intreaga conducere a Tribunalului", a declarat sec purtatorul de cuvant a Tribunalului Dolj, Laura Udrea, arata NewsIn.

CSM i-a revocat, mierucir, din functie pe presedintele Tribunalului Brasov, Aurelia Munteanu, si pe presedintele Sectiei penale a acestei instante, Dan Iulian Nastase, insa a amanat sa ia o decizie in cazul magistratilor de la Tribunalul Dolj, considerand ca in cazul instantei craiovene se impun noi audieri, informeaza NewsIn.

Totodata, Sectia pentru procurori a CSM a decis, cu majoritate de voturi, revocarea prim-procurorului Parchetului Tribunalului Dolj, Gheorghe Stoian, a adjunctului acestuia, Tena Moraru, dar si a procurorului sef al Sectiei judiciare a Parchetului doljean, Ioana Sandu.

Gorbunov a facut trei cereri de intrerupere a pedepsei pe motive medicale. Prima cerere a fost facuta in 2007, pe motiv de nevralgie intercostala si furunculi, si i-a fost respinsa lui Gorbunov la Tribunalul Dolj.

A doua a fost depusa pe 10 ianuarie 2008 si, de asemenea, i-a fost respinsa in prima instanta in martie 2008. La recurs, Curtea de Apel Craiova a decis, in octombrie 2008, sa respinga cererea, pentru ca Gorbunov era deja eliberat.

Asta pentru ca, pe 15 ianuarie 2008, Gorbunov a facut aceeasi cerere de intrerupere a pedepsei, bazata pe aceeasi expertiza medicala. Urmare a acestei cereri, pe 5 mai 2008, Tribunalul Dolj, prin magistratul Maria Nicola, a decis eliberarea lui Gorbunov pentru a se opera de glaucom.

Decizia din 5 mai a ramas definitiva, pentru ca nu a fost atacata de procurori.

Reamintim ca doua persoane au fost impuscate, pe 29 ianuarie, si o alta a fost ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov.

Serghei Gorbunov, considerat suspect in acest caz, a fost retinut de politisti sambata, 31 ianuarie, impreuna cu un alt barbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Brasov. Berceanu a fost lasat, insa, sa plece de anchetatori, deoarece nu au gasit indicii care sa dovedeasca faptul ca ar fi luat parte la atac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Serghei Gorbunov, #Tribunal Dolj, #CSM, #judecatori cercetati , #frauda