Dacian Ciolos, nominalizat oficial pentru functia de comisar european

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 13:54
3825 citiri
Dacian Ciolos, nominalizat oficial pentru functia de comisar european

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Ciolos la functia de comisar european din partea Romaniei.

"Propunerea va fi inaintata presedintelui Romaniei si va fi transmisa presedintelui Comisiei Europene", a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern de luni.

Seful Executivului a explicat ca aceasta nominalizare a fost prezentata neoficial inca din luna ianuarie dar abia in acest moment ea a devenit publica, dupa ce Tratatul de la Lisabona a trecut in Irlanda, in urma referendumului si a fost ratificat si de catre Polonia, in asteptare ramanand doar Cehia.

Ajutoare pentru iarna in valoare de 160 de milioane de lei

Guvernul a decis in sedinta de luni si "acordarea unui sprijin financiar de 160 milioane de lei pentru mai multe orase si municipii din Romania, in vederea asigurarii energiei termice si apei calde livrate populatiei in perioada de iarna".

Premierul Emil Boc a precizat ca aceste sume au fost repartizate operatorilor economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat catre populatie din urmatoarele orase si municipii: Arad, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Resita, Targoviste, Gheorgheni, Deva, Iasi, Targu Mures, Caracal, Alexandria, Valcea, Focsani, Tulcea, Mizil, Turnu Magurele, Cluj Napoca, Calafat, Videle.

"Speram ca aceasta perioada mai dificila de iarna sa fie trecuta mai usor de catre populatie, chiar daca sunt conditii mai grele din punct de vedere economic", a mai declarat Seful Executivului.

Masura adoptata luni de Guvern este complementara deciziei luate de Executiv saptamana trecuta, prin care se acorda cetatenilor cu venituri mici spijin pentru plata facturii la incalzire "acordand o posibilitate de compensare a facturii intre 40 si 90%, in functie de venitul pe membru de familie', a precizat premierul Emil Boc.

Hrebenciuc si Antonescu stiu foarte bine ca pensiile nu pot fi reglementate prin OUG

In incheierea declaratiei de presa facute la Palatul Victoria, premierul a mai dorit sa dea o replica lui Viorel Hrebenciuc si lui Crin Antonescu, cei care au cerut in aceste zile Executivului sa elimine pensiile parlamentarilor prin Ordonanta de Urgenta si sa renunte la asumarea raspunderii pe legea pensiilor.

"Domnul Hrebenciuc si domnul Antonescu in mod brutal manipuleaza opinia publica. Cer Guvernului sa dea Ordonanta de Urgenta, domniile lor stiind foarte bine ca prin ordonante de urgenta nu se reglementeaza salarii si pensii", a acuzat Emil Boc, reamintind de decizia Curtii Constitionale din aceasta primavara, in momentul in care s-a incercat eliminarea prin OUG a cumulului pensii-salarii.

"Domnii de la PSD si PNL invita Guvernul ca in mod deliberat sa emita acte si pe urma ei sa le conteste la CCR. Solutia este prin lege", a mai spus premierul cerandu-le parlamentarilor sa dea curs cererii Guvernului si sa se pronunte prin lege asupra propriilor pensii.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...