Dan Fatuloiu pleaca de la conducerea Politiei Romane

Joi, 09 August 2007, ora 11:12
3787 citiri
Dan Fatuloiu pleaca de la conducerea Politiei Romane

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane, Dan Valentin Fatuloiu, pleaca de la conducerea institutiei, fiind nominalizat sef al Biroului atasatului afacerilor interne in Statele Unite ale Americii.

Dupa plecarea acestuia, urmeaza sa fie desemnat un succesor la conducerea IGPR.

Potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Fatuloiu va avea rang de ministru-consilier.

"Preluarea postului va avea loc dupa finalizarea tuturor procedurilor prevazute de lege intr-o astfel de situatie. Tot atunci, va fi numit si succesorul sau in functia de Inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane", se arata in comunicat.

Chestorul Fatuloiu a fost numit la sefia politiei acum doi ani, dupa ce fusese director adjunct al directiei de crima organizata. Din 2000 pana in 2004, Fatuloiu a fost seful politiei capitalei, de unde a fost demis in urma scandalului cu Stelian Ogica.

Numele lui Fatuloiu a fost legat insa de mai multe scandaluri, relateaza Realitatea TV, ultimul fiind cel cu accidentele in lant petrecute in urma cu o luna pe Autostrada Soarelui.

Politia a fost acuzata atunci ca nu si-a facut datoria. Imediat dupa producerea acestor accidente, Dan Valentin Fatuloiu a plecat in concediu de odihna in Antalia. La acea data singurul care a avut de suferit a fost Dumitru Jianu, fostul sef al Politiei Rutiere care a fost eliberat din functie de ministrul de Interne Cristian David.

Procedura privind numirea in noua functie a lui Dan Valentin Fatuloiu este destul de lunga, deoarece Directia generala de relatii internationale a Ministerului de Interne rebuie sa faca un raport care la randul sau trebuie semnat de ministrul de Interne, dupa care documentele vor fi trimise la ministerul Afacerilor Externe.

Curriculum Vitae

Dan - Valentin FATULOIU

Chestor principal de politie

Inspector General al Politiei Romane

Data si locul nasterii: 27-06-1956, Romania, judetul Mehedinti, orasul Drobeta Turnu Severin

Starea civila: Casatorit, un copil

Studii:

1999 - Absolvent al cursului post-universitar de specializare in expertiza judiciara din cadrul Facultatii de Drept, Bucuresti;

1992 - Absolvent al cursului post-universitar de management al tehnicilor judiciare, Franta;

1978 - 1981 - Universitatea Bucuresti a?? Facultatea de Drept;

1975-1978 - Academia de Politie.

Experienta:

2005 - Inspector General al Politiei Romane;

2004-2005 - Director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Ministerul Administratiei si Internelor;

2000 - Director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti;

1997-2000 - Inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Arges;

1994-1997 - Inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...