Dan Petre: Biden incearca sa calmeze aliatii din Europa Centrala si de Est

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 13:59
1402 citiri
Dan Petre: Biden incearca sa calmeze aliatii din Europa Centrala si de Est
Foto: yahoo.com

Faptul ca vicepresedintele american, Joe Biden, sosit la Bucuresti miercuri seara se vede si cu liderii Opozitiei nu este un lucru neobisnuit, este de parere analistul politic Dan Petre.

"In mod normal, cand e vorba de un parteneriat strategic atat de important, e normal sa te vezi cu toate fortele politice, chiar daca relatia strategica cu SUA nu este un subiect de disputa in Romania", a declarat Dan Petre, la Realitatea FM, subliniind ca "timing-ul american nu poate tine seama de calendarul electoral din Romania".

In contextul in care exista o schimbare de politica externa a Statelor Unite, mai ales in ce priveste relatia cu Rusia, "vizita lui Joe Biden incearca sa calmeze sau sa asigure aliatii din Europa Centrala si de Est. Chiar daca nu este Obama, Biden este numarul doi in Statele Unite, un om cu o experienta de politica externa foarte mare", este de parere analistul de la Institutul Diplomatic Roman.

Cu toate acestea, faptul ca Romania a fost inclusa intr-un turneu european si nu este vorba despre o vizita exclusiva, ar putea demonstra ca "nu suntem lasati deoparte, dar nu suntem nici foarte bine priviti".

Despre noul scut antiracheta american, Dan Petre sustine ca "ne acopera in principiu, fiind vorba despre un sistem lansat pe uscat si pe apa".

Vicepresedintele american Joe Biden a ajuns la Bucuresti miercuri seara, insotit de nepoata sa, Finnegan James Biden, si are intalniri in cursul zilei de joi cu presedintele Traian Basescu, premierul in functie Emil Boc, dar si cu Mircea Geoana si Crin Antonescu, a anuntat consilierul sau, Tony Blinken.

Considerat "vocea" presedintelui Barack Obama in materie de politica externa, Joe Biden este cel mai inalt oficial american care vine in Romania de la instalarea, in ianuarie 2008, a noii administratii de la Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Joe Biden Romania, #Joe Biden Traian Basescu, #Joe Biden Bucuresti , #frauda
Comentarii
P
PoartaLuminii ( LightGate )
rank 1
Asa este, d-ule Petre : tre' sa ai grija cum iti merg coloniile, ca doar de acolo vine malaiul !