Daniel Morar: Nu mai e nevoie de alt aviz in cazul ministrilor-parlamentari

Miercuri, 23 Ianuarie 2008, ora 17:34
1750 citiri
Daniel Morar: Nu mai e nevoie de alt aviz in cazul ministrilor-parlamentari

Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a declarat miercuri, la Realitatea TV, ca, din punctul de vedere al procurorilor, in fara avizului sefului statului nu mai este nevoie de niciun altul, din partea Parlamentului, in cazul ministrilor care sunt si senatori sau deputati.

"Singurul text in care se prevedea ca, in cazul ministrilor parlamentari, cererea presedintelui se trimite Camerei din care face parte acel ministru era in art. 16 alin. 7 sau 11 (n.n din Legea privind raspunderea ministeriala) si a fost declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala, prin decizia din noiembrie 2007. Prin urmare, in acest moment, nu avem absolut niciun text care spune ca o data ce afost formulata o cerere de catre peresedintele Romaniei pentru un ministru, parlamentar sau nu, trebuie sa mearga la Parlament", a declarat Morar, citat de NewsIn.

El a precizat ca discutiile pe marginea acestei teme au aparut pentru ca, ministrul interimar al justitiei, o data cu trimiterea la DNA a celor cererei de incepere a urmaririi penale pentru ministrii in discutie, a trimis DNA si un punct de vedere al presedintilor celor doua camere, in care se arata ca trebuie sa fie avizata inceperea urmaririi penale si de catre Camera din care face parte.

Ministerul Justitiei a solicitat Parlamentului un punct de vedere in privinta dosarelor ministrilor care sunt si parlamentari, iar Camera Deputatilor si Senatul au raspuns ca avizarea inceperii urmaririi penale trebuie data si de Legislativ.

Senatul si Camera Deputatilor ar urma sa intervina in cazul a patru actuali si fosti ministri care detin si calitatea de senatori si deputati- Paul Pacuraru, Codrut Seres, Miron Mitrea si Adrian Nastase.

Potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, Ministerul Justitiei a solicitat, in urma cu doua zile, printr-un document semnat de secretarul de stat Gheorghe Mocuta, un punct de vedere daca se considera ca aceasta camera trebuie sa se implice in cazul inceperii urmaririi penale a senatorilor.

Teodor Melescanu a anuntat ca a trimis marti procurorilor actele pentru anchetarea celor opt ministri si ca isi declina orice responsabilitate in cauza, dupa ce, cu o zi in urma, Traian Basescu l-a avertizat ca savarseste un abuz refuzand sa trimita parchetului avizele.

Seful statului l-a atentionat, printr-o scrisoare, pe ministrul interimar al Justitiei ca savarsteste un abuz in serviciu prin refuzul de a trimite Parchetului solicitarile de incepere a urmaririi penale in cazul a opt ministri si il avertizeaza pe Melescanu ca nu va ezita sa actioneze.

Atac direct la adresa lui Vasile Dîncu. "La vârful politicii trebuie aleși oameni slabi, oameni corupți, oameni proști"
Atac direct la adresa lui Vasile Dîncu. "La vârful politicii trebuie aleși oameni slabi, oameni corupți, oameni proști"
Fost parlamentar și președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, crede că Vasile Dîncu, eminența cenușie a PSD, e un om care n-a făcut nimic. Cel poreclit Corleone...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Morar, #ministri, #urmarire penala , #frauda