De ce a demisionat seful DGIPI?

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 10:17
5394 citiri
De ce a demisionat seful DGIPI?

Comisarul sef Iordache Paun, lasat interimar joi dimineata la comanda DGIPI de catre chestorul Gelu Drajneanu, nu a apucat sa conduca serviciul secret al MAI nici macar 24 de ore.

Joi seara, premierul Emil Boc, la cererea noului ministru interimar Vasile Blaga, a trecut la miscari de forta la varful Ministerului Administratiei si Internelor si l-a numit pe Stefan Zaharia Pop sef la DGIPI, scrie Gardianul.

Acesta a ocupat, pana in prezent, functia de atasat pe probleme de afaceri interne al Ministerului Administratiei si Internelor la Viena, Austria.

Cea mai interesanta mutare a lui Blaga este numirea in functia de secretar de stat pe probleme de ordine si siguranta publica a lui Dan Valentin Fatuloiu, fost sef al Inspectoratului General al Politiei Romane. Si chestorul Marian Tutilescu a fost numit in functia de secretar de stat si de director al Departamentului Schengen, in locul lui Serban Nicolae.

Gelu Drajneanu a demisionat din functie cu aproximativ o ora inainte ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, sa semneze decretul de remaniere a lui Dan Nica.

"Fac precizarea ca nu am asteptat semnarea decretului. Azi dimineata (ieri dimineata - n.red.) m-am prezentat la domnul ministru Dan Nica si i-am inaintat demisia mea din functie", a declarat chestorul Gelu Drajneanu. Legat de eventualele dezvaluiri pe care le-ar putea face acum, cand nu mai este sef al DGIPI, Gelul Dranjeanu a raspuns sec: "Ce am avut de dezvaluit am inaintat deja la Parchet".

Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a precizat, dupa preluarea mandatului de la Dan Nica, faptul ca "Gelu Drajneanu s-a cam grabit cu demisia".

Demisia chestorului Gelu Drajneanu din functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna survine la mai putin de 24 de ore dupa ce a fost audiat, pentru a doua oara, de catre Comisia de aparare a Camerei Deputatilor in dosarul "Babeni".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sefie DGIPI Gelu Drajneanu , #frauda