Ziare.com

Decizia in cazul generalului Voinea a fost amanata pana pe 3 februarie

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 13:16

   

Decizia in cazul generalului Voinea a fost amanata pana pe 3 februarie
Sectia pentru procurori a CSM a amanat, miercuri, discutiile in cazul generalului Voinea, acuzat de abateri disciplinare, pana pe 3 februarie, pentru ca membrii Comisiei de disciplina sa formuleze un punct de vedere fata de cererea de depunere de probe formulata de magistratul militar.

Generalul Dan Voinea a facut cinci cereri pentru depunerea de probe la dosarul sau, informeaza Newsin.

Prima se refera la evidenta tuturor procurorilor care s-au ocupat, in perioada 1990-2008, de dosarele Revolutiei si Mineriadelor.

Voinea mai cere sa se depuna la dosarul sau situatia cu privire la actiunile disciplinare pornite impotriva procurorilor care pana in 2008 nu au instrumentat corect aceste dosare.

Acesta solicita, de asemenea, sa se ataseze la dosarul sau situatia disciplinara in anii 2005-2008 pentru nerespectarea procedurilor penale, cu indicarea sanctiunilor aplicate, in cazul procurorilor.

A patra cerere se refera la depunerea situatiei procurorilor anchetati disciplinar pentru ca nu au respectat decizii ale CEDO, cu indicarea sanctiunilor disciplinare.

Voinea mai solicita ca CSM sa ceara Parchetului sa precizeze care sunt dosarele referitoare la perioada infractionala decembrie 1989-iunie 1990, finalizata de Parchet cu trimiterea in judecata a persoanelor cercetate, cu indicarea procurorilor care au semnat sau confirmat actul de sesizare a instantei.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urma sa ia in discutie, miercuri, sesizarea Comisiei de disciplina pentru procurori privind abateri disciplinare in execitarea functiei ce ar fi fost savarsite de magistratul militar Dan Voinea.

Procurorul militar Dan Voinea, a carui revocare a fost ceruta de procurorul general, a fost si pe 26 noiembrie 2008 la Consiliul Superior al Magistraturii in legatura cu sesizarea Comisiei de disciplina. Voinea a cerut atunci amanarea discutiilor, pentru a lua la cunostinta acuzele care i se aduc.

Sectia pentru procurori a CSM a fost sesizata, pe 24 octombrie, de Comisia de disciplina pentru procurori in cazul lui Dan Voinea, adjunct al Sectiei Parchetelor Militare, pentru abateri disciplinare in execitarea functiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor