Delta Dunarii, promovata in Parlamentul European

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 15:43
2069 citiri
Delta Dunarii, promovata in Parlamentul European

O expozitie cu imagini din Delta Dunarii va avea loc in acest an la sediul Parlamentului European, evenimentul facand parte dintr-un proiect mai amplu care urmareste promovarea acestui spatiu, dar si starnirea unei preocupari atunci cand proiecte care ar putea dauna Deltei pot fi implementate, a declarat europarlamentarul Victor Bostinaru.

Intentia organizatorilor este de a lansa si o masa rotunda, la dezbateri urmand sa ia parte experti, ONG-uri si mass media din Romania, anunta Green Report.

Pesedintul Victor Bostinaru, unul dintre initiatorii proiectului, alaturi de europarlamentarul liberal Ramona Manescu, a precizat ca se doreste prezentarea unicitatii Deltei, dar si a provocarilor de viitor cu care se confrunta aceasta, nominalizand in acest sens Canalul Bastroe.

"Scopul este si acela de a starni un nivel de preocupare atunci cand proiecte care ar putea dauna grav Deltei Dunarii pot fi implementate. Ma refer fara ezitari la Bastroe. Ministerul nostru de Externe ramane foarte discret, ca in multe alte capitole. Vrem ca Delta sa fie prezentata PE, institutiilor europene si sa beneficieze de suportul european in viitor. Nicio tara nu face altfel", a precizat Bostinaru.

Proiectul are si rolul de promovare a unui adevarat brand pentru Romania, deoarece Delta poate deveni parte a imaginii de tara.

Delta este putin cunoscuta in Parlamentul European, iar expozitia si dezbaterile ar putea avea rolul de a-i atribui un loc mai important in cadrul preocuparilor europene, in sensul atragerii unor proiecte de finantare pentru prezervarea unicitatii sale.

Bostinaru a declarat ca membrii comisiei de mediu din PE si-au anuntat intentia de realiza o vizita de documentare in Delta, probabil la inceputul anului 2009.

Bugetul UE a fost rectificat. Câte miliarde de euro vor fi alocate pentru a ajuta Ucraina
Bugetul UE a fost rectificat. Câte miliarde de euro vor fi alocate pentru a ajuta Ucraina
Parlamentului European a votat, în plenul de joi, 25 aprilie, cu largă majoritate, raportul deputatului european Siegfried Mureşan (PPE/PNL), coordonate din poziţia de negociator-şef al...
Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 25 aprilie, că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest...
#Delta Dunarii, #proiect, #promovare, #Parlament European , #frauda