Ziare.com

Depuneri de coroane in Parcul Carol

Luni, 01 Decembrie 2008, ora 10:40

   

Depuneri de coroane in Parcul Carol
Oficiali din cadrul Armatei, Parlamentului si diplomati au depus, luni, coroane de flori in cadrul unui ceremonial militar si religios de la monumentul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol cu ocazia Zilei Nationale, urmand ca la ora 11.00 sa inceapa parada militara la Arcul de Triumf din Capitala.

Festivitatile din Parcul Carol au inceput in jurul orei 9.00 cu intonarea imnului national.

Dupa primirea oficialilor, un sobor de preoti militari impreuna cu Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul au tinut un Te Deum in memoria eroilor romani care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru patrie. In cadrul ceremoniei din Parcul Carol, au fost depuse coroane de flori din partea Ministerului Apararii, a Senatului Romaniei, Camerei Deputatilor, presedintiei, serviciilor secrete, veteranilor de razboi si corpului atasatilor militari straini.

Dupa slujba religioasa s-a trecut la defilarea regimentului 30 Garda si Protocol "Mihai Viteazul". La festivitatile de la mormantul Ostasului Necunoscut a participat si printul Paul si principesa Margareta, insa a lipsit presedintele Traian Basescu.

Parada militara care va avea loc in Bucuresti cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei se desfasoara incepand de la ora 11.00. Deja, sute de oameni s-au strans la Arcul de Triumf.

Pe sub Arcul de Triumf sunt asteptati sa defileze aproximativ 1600 de militari din cadrul Map, 400 de lucratori MIRA, jandarmerie si servicii secrete.

Circulatia autovehiculelor in zona adiacenta Arcului de Triumf va fi face luni, 1 Decembrie, restrictionata, iar intre orele 09.00 si 13.00 traficul va fi inchis total pe soseaua Kiseleff si strazile adiacente (intre Piata Presei, Arcul de Triumf si Piata Victoriei), strada A.Constantinescu (intre Arcul de Triumf si bulevardul Marasti), bulevardul Maresal Averescu (intre Arcul de Triumf si bulevardul Marasti), bulevardul General Constantin Prezan (intre Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle).
Citeste mai multe despre 1 decembrie depunere coroane Parcul Carol
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1533 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Multi ani adevarati si buni, va spune al dumneavoastra Opus9 !

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor