Deputatii au inceput colectarea selectiva a deseurilor

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 14:39
677 citiri
Deputatii au inceput colectarea selectiva a deseurilor

Camera Deputatilor a inaugurat miercuri, la initiativa Comisiei de administratie, proiectul de colectare selectiva a deseurilor, astfel ca 2.000 de parlamentari, functionari publici si angajati vor colecta separat hartie, plastic, sticla, deseuri electronice si menajere.

Presedintele Comisiei de administratie, democrat-liberala Sulfina Barbu, a subliniat ca proiectul are un impact major pentru protejarea mediului prin reducerea consumului de resurse naturale, avand in vedere ca in cladire lucreaza aproximativ 2.000 persoane, care genereaza anual 12.000 mc de deseuri, din care doar o cantitate mica a fost reciclata pana in prezent.

In cadrul proiectului, firma Eco-Rom SA a pus la dispozitia Camerei Deputatilor 700 cosuri speciale pentru colectarea selectiva in birouri si opt containere speciale pentru depozitarea deseurilor.

Ridicarea si transportul acestora vor fi realizate in parteneriat cu firma Urban SA. O alta organizatie implicata in proiect, Asociatia "Salvati Dunarea si Delta" se va ocupa de informarea parlamentarilor, functionarilor publici, vizitatorilor si personalului administrativ si, in plus, va urmari modul in care este realizata colectarea selectiva, prin vizitarea birourilor si spatiilor unde au fost amplasate cosurile.

"Pentru angajatii Camerei, exista un sistem intern de constientizare privind colectarea selectiva, care se desfasoara pe internet pentru a economisi resurse, in timp ce, pentru parlamentari, educatia se face in plen, prin impartirea de fliere" a precizat deputatul PD-L.

Sulfina Barbu a adaugat ca este de asteptat ca fiecare angajat care colecteaza selectiv la Parlament sa aiba acelasi comportament si acasa, dar si ca celelalte institutii publice ar trebui sa implementeze proiecte asemanatoare in cel mai scurt timp.

Deputatul PD-L a precizat ca urmatoarea componenta din proiectul "Parlamentul Verde" vizeaza economisirea apei, energiei electrice si celei termice, spre care se va merge "cu pasi marunti, dar in ritm alert".

In contextul economisirii resurselor, Sulfina Barbu a adaugat ca ar fi oportuna introducerea unui criteriu de evaluare a functionarilor din institutiile publice, legat de modul de gestionare a acestora.

"Cand va veni legea unica a salarizarii in Camera Deputatilor, voi discuta cu colegii mei, sa vedem daca sunt necesare astfel de criterii de responsabilizare a functionarilor" a spus Barbu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#colectare deseuri deputati , #frauda