Deputatul Mihaita Calimente, dat de "nebunii" de la ANI pe mana Parchetului

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 14:06
3503 citiri
Deputatul Mihaita Calimente, dat de "nebunii" de la ANI pe mana Parchetului

Deputatul liberal Mihaita Calimente este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de fals in declaratii, inspectorii sustinand ca acesta si-a trecut in declaratia de avere corespunzatoare anului 2008 diverse sume care nu exista in realitate.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, a fost sesizat Parchetul de pe langa IICCJ, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Mihaita Calimente a infractiunilor de fals in declaratii si evaziune fiscala.

Inspectorii ANI s-au sesizat din oficiu, ca urmare a unui articol aparut in Academia Catavencu pe 11 martie 2009, cu titlul "N-am nicio treaba, am ajutat niste amici din Italia", in care se arata ca deputatul liberal nu ar fi respectat dispozitiile legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese.

In urma verificarilor, a rezultat faptul ca datele inscrise in declaratia de avere aferenta anului fiscal 2008, depusa de catre domnul Mihaita Calimente la data de 12.06.2009, sunt incomplete si inexacte.

Printre altele, la rubrica nr. II din declaratia de avere, "Bunuri mobile, a caror valoare depaseste 1.000 EURO fiecare si bunuri imobile instrainate in ultimele 12 luni", Calimente nu a mentionat un autoturism marca RENAULT, instrainat la data de 28.01.2009.

De asemenea, acesta a mentionat un depozit bancar in valoare de 35.000 RON, in realitate, acesta fiind in cuantum de 40,49 Lei, iar un alt depozit bancar, in suma de 25.000 Euro, mentionat in declaratia de avere nu exista in realitate.

In plus, "Calimente a mentionat in declaratia de avere pentru anul fiscal 2008, suma de 36.000 Lei obtinuta in urma exercitarii activitatii liberale de avocat, aspect neconfirmat de documentele transmise Agentiei de institutiile competente, potrivit carora acesta nu figureaza cu niciun fel de venit obtinut ca urmare a exercitarii profesiei de avocat", se mai arata in comunicatul postat pe site-ul ANI.

Inspectorii mai spun ca deputatul a gresit inclusiv suma trecuta in dreptul veniturilor obtinute in 2008 in calitate de parlamentar, trecand 53.000 de lei in loc de 67.026 lei, cat ar fi castigat.

"Aspectele mentionate anterior constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul Mihaita Calimente a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus, prin actul de constatare datat 11.12.2009, sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se mai arata in comunicatul citat.

Calimente: Domnii astia sunt nebuni!

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, deputatul Mihaita Calimente a declarat ca "inspectorii ANI aiureaza" si ca "fac lucruri pe care nu ar trebui sa le faca".

"Eu nu am avut niciodata conturi in euro", a mai spus acesta referindu-se la acuzatia potrivit careia si-ar fi trecut un cont de 25.000 de euro in declaratia de avere.

Referitor la acuzatia ca si-ar fi umflat un cont de la 40 de lei la 35.000 de lei, acesta a explicat "poate am avut si am scos banii, si cand au controlat au gasit numai 40 de lei".

"Acesti oameni au ceva cu capul, iau sume nesimtite si fac lucruri nesimtite", a mai declarat Calimente nervos, precizand si ca nu a vandut in 2008 niciun automobil. "Am avut unul singur, a suferit un accident acum 3 ani si l-am dat la fier vechi".

"Avocat nu am fost niciodata", a mai spus Calimente, adaugand: "domnii astia sunt nebuni, eu am absolvit facultatea, dar nu am profesat niciodata". El a precizat insa, intr-o interventie la Antena 3 ca sotia sa este avocat si profeseaza.

In declaratia de avere care se gaseste in prezent pe site-ul Camerei (v. Pdf atasat) nu se regasesc o mare parte din informatiile prezentate in comunicatul ANI, exceptie facand insa suma de 36.000 de lei trecuta la venituri ca urmare a practicarii avocaturii, aceasta regasindu-se insa la rubrica "titular" si nu la "sot/sotie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Mihaita Calimente anchetat Parchet, #declaratie avere Calimente ANI, #declaratie avere Calimente , #frauda