Deputatul PD-L Stelian Fuia, acuzat de ANI de fals in declaratii

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 16:44
2663 citiri
Deputatul PD-L Stelian Fuia, acuzat de ANI de fals in declaratii

Agentia de Integritate a sesizat, miercuri, Parchetul General cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii de catre deputatul PD-L Stelian Fuia. El ar fi incheiat, in calitate de director al Statiunii de Cercetare Fundulea, un contract cu firma la care era actionar.

"Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca domnul deputat Fuia Stelian, in calitate de director al Statiunii de Cercetare Fundulea, a incheiat un contract cu firma S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L. la care detinea 50% din actiuni, nerespectand dispozitiile legale privind conflictul de interese", se arata in comunicatul remis miercuri de ANI.

Comunicatul precizeaza ca, in urma verificarilor, s-au constatat neconcordante referitoare la actionariatul S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L., firma la care Fuia este actionar, conform declaratiilor de interese depuse de acesta.

Potrivit informatiilor furnizate de catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), societatea S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L nu are asociati persoane fizice.

Conform datelor obtinute, S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L are ca asociat unic societatea Procera LLC, cu sediul in Washington, Statele Unite.

La randul ei, societatea Procera LLC are ca actionari/asociati persoanele juridice straine: Intercon Nominees Limited, reprezentata prin Annie Yeap si Unico Nominees Limited, reprezentata prin Elena Hajiroussou, ambele fiind societati de tip offshore cu sediul in Cipru.

Conform datelor primite de la ONRC, valoarea capitalului social al S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L. este de 4.691.800 lei (aproximativ 1,5 milioane de euro) si nu de 3.000.000 de euro, suma trecuta de Fuia in declaratiile de interese.

ANI a cerut Camerei Deputatilor, in luna septembrie, declaratiile de avere ale deputatului Stelian Fuia. Valeriu Zgonea, secretar al Camerei Deputatilor, a precizat ca solicitarea a fost aprobata in sedinta de pe 24 septembrie a Biroului.

"Nu ni se precizeaza care sunt motivele, cererea este seaca, dar asta este cutuma. Noi, in Biroul Permanent, am aprobat fara probleme cererea Agentiei", a declarat Zgonea pentru NewsIn.

Pedelistul Stelian Fuia este deputat de Calarasi si a fost validat ca parlamentar in noiembrie 2007, pe locul Adinei Valean (PNL), aleasa ca europarlamentar.

Citeste si:
Noi declarații scandaloase făcute de George Buhnici au fost găsite pe internet: "La Jilava, fetele de 13 ani nu stau de vorbă cu băieți de 23?" VIDEO
Noi declarații scandaloase făcute de George Buhnici au fost găsite pe internet: "La Jilava, fetele de 13 ani nu stau de vorbă cu băieți de 23?" VIDEO
La scurt timp după ce George Buhnici și-a cerut scuze prin intermediul unui video postat pe Youtube, după declarațiile făcute despre femeile cu celulită și vergeturi, dar și despre soția...
Percheziții la persoane care vindeau telefoane cu 6.000 de lei ce erau, de fapt, replici. Câte victime le-au căzut în plasă
Percheziții la persoane care vindeau telefoane cu 6.000 de lei ce erau, de fapt, replici. Câte victime le-au căzut în plasă
Nouă persoane au fost reținute într-un dosar de înşelăciune şi fals în urma perchezițiilor făcute de polițiști în București. 20 de persoane sunt suspectate că au vândut, la 70 de...
Comentarii