DIICOT a cerut in instanta dizolvarea clinicii Sabyc

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 19:09
917 citiri
DIICOT a cerut in instanta dizolvarea clinicii Sabyc

Opt persoane, intre care si fostul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant, au fost trimise in judecata in cazul traficului de ovule Sabyc, se arata intr-un comunicat al DIICOT, care precizeaza ca procurorii au solicitat instantei dizolvarea SC "SABYC" SRL.

Procurorii DIICOT au solicitat instantei dizolvarea SC Sabyc SRL pentru ca din probatoriul administrat a rezultat fara dubiu ca obiectul sau de activitate a fost deturnat in scopul comiterii de infractiuni, iar pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita este inchisoarea mai mare de trei ani.

Mai mult, in cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra a trei autoturisme proprietatea inculpatului Harrz Marinescu, respectiv autoturismele marca Mecedes Benz S 350, Lamborghini Gallardo si Mercedes Benz S 500, precum si asupra sumei de 113.600 EURO.

Astfel, potrivit comunicatului remis miercuri Agentiei NewsIn, DIICOT precizeaza ca Harry Mironescu, considerat liderul grupului, este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, de trafic de celule de origine umana, si de complicitate la introducerea in tara de celule de origine umana in mod fraudulos.

Practic, procurorii sustin ca acesta coordona activitatea infractionala, respectiv procedurile medicale realizate, introducerea in tara in mod fraudulos de materie genetica, evidenta donatoarelor, a medicamentelor si a posibilitatii de racolare a beneficiarelor din strainatate, recompensa in mod direct ori indirect donatoarele si/sau racolatoarele.

Asemeni lui Harry Mironescu, Natan Lewit este acuzat de comiterea acelorasi infractiuni precum si exercitarea fara drept a unei profesii. In calitate de medic specialist in obstetrica-ginecologie, racola din strainatate cuplurile ce doreau sa fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistata, supraveghea evolutia tratamentului de stimulare hormonala participand in mod direct la examinarea donatoarelor si a pacientelor, realiza punctiile si preda ovocitele extrase lui Genia Ziskind, in vederea pregatirii culturilor necesare realizarii embriotranferului efectiv, introducea in tara, in mod repetat si fraudulos materie genetica precum si ca a exercitat profesia de medic pe teritoriul Romaniei fara sa aiba acordul din partea autoritatilor competente.

Ancheta a scos la iveala ca Genia Ziskind, in calitate de specialist embriolog, pregatea culturile (embrionii) necesare realizarii embriotranferului efectiv, ajuta la preluarea ovocitelor extrase in momentul imediat urmator realizarii punctiilor, ovocite pe care ulterior le utiliza in cadrul procesului de pregatire a culturilor necesare realizarii embriotranferului efectiv, a introdus in tara, in mod repetat si fraudulos materie genetica care a fost ulterior utilizata in tehnicile de pregatire a culturilor necesare realizarii embriotranferului efectiv si a exercitat profesia de medic pe teritoriul Romaniei fara sa aiba acordul din partea autoritatilor competente.

Cecilia Borza, secretara a SC Sabyc SRL, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea acelorasi infractiuni si s-a stabilit ca a racolat in mod direct ori prin persoane interpuse tinere cuprinse intre 18 si 30 de ani care consimteau sa fie supuse unor proceduri medicale avand drept scop stimularea ovariana, preocupandu-se totodata de pastrarea discretiei asupra activitatii reale desfasurate, a supravegheat in mod constant procedura de stimulare ovariana si de prelevare de ovocite, tinand evidenta concreta a analizelor efectuate si a schemei de tratament pentru fiecare donatoare in parte, a modalitatii de contact, a persoanei de legatura, a sumelor acordate reprezentand atat contra-valoarea medicamentatiei acordate si a transportului si sumelor reprezentand plata efectiva a ovocitelor donate si a ajutat la introducerea in tara in mod fraudulos de materie genetica.

In sarcina lui Yair Miron s-a retinut savarsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup infractional organizat si de complicitate la introducerea in tara de celule de origine umana in mod fraudulos. In calitate de asociat unic al SC Sabyc SRL si in intelegere cu inculpatul Harry Marinescu si cu ceilalti membrii ai grupului infractional si cunoscand atat cointeresarea materiala a donatoarelor cat si ca SC Sabyc SRL nu era acreditata sa desfasoare activitati de reproducere pe cale artificiala si ca materia genetica era introdusa in tara in mod fraudulos, a pus la dispozitia inculpatilor baza materiala necesara desfasurarii activitatii infractionale, beneficiind de avantaje materiale substantiale.

Victor Zota, in calitate de Director Executiv al Agentiei Nationale de Transplant, si Rosana Maria Turcu, coordonator regional Bucuresti al Agentiei Nationale de Transplant, sunt acuzati de fals material in inscrisuri oficiale pentru ca au intocmit si semnat un inscris adresat "Centrului Medical Sabyc" ale carui mentiuni sunt neconforme realitatii in conditiile in care entitatea in cadrul careia isi desfasurau activitatea nu avea competenta legala de emitere a unui astfel de inscris.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#DIICOT dizolva clinica Sabyc, #trafic ovule clinica Sabyc , #frauda