Directorul SRI da asigurari ca toate armele de la Ciorogarla vor fi gasite

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 20:01
2061 citiri
Directorul SRI da asigurari ca toate armele de la Ciorogarla vor fi gasite

Directorul SRI, George Maior, a declarat, miercuri, ca Serviciul Roman de Informatii a avut un rol major in depistarea armelor furate din depozitul militar de la Ciorogarla, subliniind ca vor fi gasite toate armele.

Intrebat ce rol a avut SRI in descoperirea unor arme furate de la depozitul militar de la Ciorogarla, Maior a replicat: "SRI a avut un rol major. Si se vor gasi toate armele".

Eugen Preda, impreuna cu 5 persoane dintre cele 14 arestate pe 28 decembrie de Tribunalul Bucuresti, in dosarul furtului de arme, au intrat, intr-o noapte din ianuarie, in UM 01916 Ciorogarla, prin taierea gardului unitatii si a lacatului, si au furat o cantatite mare de arme, potrivit instantei.

Anchetatorii au recuperat 35 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogarla, ancheta fiind in desfasurare pentru a le descoperi si pe celelalte, a declarat, pe 28 decembrie, procurorul-sef DIICOT, Codrut Olaru, care a precizat ca gruparea retinuta, acuzata si de trafic de droguri, este una extrem de violenta. Seful DIICOT a spus ca armele au fost descoperite atat la locuintele unor membri ai retelei, cat si intr-un depozit din Chiajna, care apartine unuia din suspecti.

Intr-o conferinta comuna cu procurorul-sef al DIICOT, seful Politiei, Petre Toba, a declarat ca nu exclude ca scopul furtului de la Ciorogarla sa fi fost comercializarea armelor, in conditiile in care doar 35 de arme din lotul disparut in ianuarie de la unitatea militara din Ilfov au fost recuperate pana acum.

"Din cercetarile efectuate a rezultat ca, imediat dupa furtul armelor, autorii au luat masuri de conservare a acestora si le-au ascuns pentru o buna perioada de timp. Ulterior, armele au fost scoase, le-au demontat si au incercat, prin polizarea seriilor, ca aceste arme sa nu mai fie identificabile. In unele situatii, au fost polizate toate seriile, dar, printr-o examinare criminalistica, s-a putut stabili cu certitudine seriile acestor arme", a spus Petre Toba.

Seful DIICOT a declarat, insa, ca persoanele retinute in cazul Ciorogarla de procurori sunt acuzate si de trafic de droguri si ca a fost facuta o captura de 124 de kilograme de heroina, in valoare de 7 milioane de euro.

"Impreuna cu autoritatile judiciare din Bulgaria si Turcia s-au realizat doua astfel de capturi, in lunile iulie si august ale acestui an, pentru cantitatea totala de aproximativ 124 kg de heroina", a afirmat Olaru. Prima captura a fost de 55 de kilograme, a doua de 75 de kilograme de heroina.

Seful DIICOT, Codrut Olaru, a spus, insa, ca unii dintre membrii grupului infractional sunt acuzati de doua omoruri. Mai mult, gruparea pregatea un nou transport de heroina catre strainatate. Codrut Olaru a precizat ca anchetatorii au preferat sa renunte la a urmari traseul pe care trebuia sa il faca drogurile, care era probabil spre Olanda, pentru ca au avut indicii ca gruparea pregatea un conflict violent. Olaru nu a dat detalii.

Citeste si:
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...