Distribuitorii de medicamente vor opri importul

Joi, 08 Mai 2008, ora 12:10
971 citiri
Distribuitorii de medicamente vor opri importul

Distribuitorii de medicamente ameninta ca vor opri importurile, dupa ce joi si-au inchis depozitele, in semn de protest fata de decizia Ministerului Sanatatii Publice de a nu reactualiza preturile.

Un reprezentant al distribuitorilor a declarat pentru Antena 3 ca importurile de medicamente vor fi oprite, cele 40 de companii distribuitoare urmand sa ia o decizie pe cont propriu, in conditiile in care discutiile cu ministrul Sanatatii au esuat.

"Atata timp cat Ministerul nu-si da acceptul sa recalculam preturile - din motive pe care nu le intelegem -, noi nu ne putem asuma pierderile si va trebui sa luam propriile decizii. Chiar daca pacientii vor avea de suferit, noi functionam dupa ratiuni economice", a declarat sursa citata.

Reprezentantul distribuitorilor a explicat ca pretul este stabilit de Ministerul Sanatatii, impreuna cu producatorii, iar adaosul comercial practicat de distribuitori este dependent de evolutia cursului valutar. El a adaugat ca toate produsele cu adaosuri comerciale negative vor fi oprite de la import.

"Noi nu putem veni cu solutii-minune. Noi aveam un adaos comercial, care a disparut din cauza evolutiei cursului valutar si nu ne putem asuma aceste pierderi", a conchis reprezentantul distribuitorilor.

Reprezentantii distribuitorilor de medicamente au purtat discutii cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, dar acesta a refuzat sa recalculeze preturile, desi a trecut mai bine de un an de la ultima recalculare. Conform legii, actualizarea costurilor se face la fiecare 3 luni.

Astfel, timp de doua zile, joi si vineri, nu vor fi distribuite medicamente catre niciun spital si nicio farmacie din tara.

Distributia de medicamente a mai fost sistata pentru o zi, in data de 18 aprilie, tot in semn de protest. La acea data, ministrul Sanatatii a afirmat ca nu va ceda presiunilor importatorilor si distribuitorilor, mentionand ca spitalele si farmaciile au asigurat necesarul de medicamente, pentru a nu se intra in criza.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Guvernul României a aprobat, marţi, 23 aprilie, o hotărâre care prevede introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea...
#medicamente, #distribuitori, #farmacii, #sanatate, #minister , #frauda