DNA s-a autosesizat in cazul Gorbunov

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 21:33
1952 citiri
DNA s-a autosesizat in cazul Gorbunov
Foto: Realitatea Tv

Procurorii DNA s-au autosesizat in cazul Gorbunov. Ei verifica daca magistratii doljeni au primit bani de la basarabean, in vederea eliberarii sale.

Desi informatiile sunt incipiente, se crede ca la Craiova, in judetul Dolj, ar functiona o filiera de eliberari conditionate, informeaza Realitatea Tv.

Vizati de ancheta preliminara a DNA ar putea fi cativa magistrati, judecatorul care a acceptat eliberarea basarabeanului, medicul care a dat avizul, cat si procurorul care s-a aflat in sala de judecata.

Pe de alta parte, ancheta disciplinara de la Curtea Suprema de Magistratura ar putea fi suspendata daca procurorii DNA incep o ancheta.

DNA invoca unele articole de lege referitoare la secretul unor verificari.

Astfel, "potrivit articolului 12, alineatul 1, al Legii 544/2001 privind accesul la informatii de interes public, se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor urmatoarele informatii e) informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei persoane in urma anchetei efectuate sau in curs de desfasurare; f) informatiile privind procedurile judiciare, daca publicitatea acestora aduce atingere asigurarii unui proces echitabil ori interesului legitim al oricareia dintre partile implicate in proces", se arata in raspunsul DNA.

Vineri, procurorii Curtii de Apel Brasov au hotarat neinceperea urmaririi penale a lui Serghei Gorbunov, principalul suspect in cadrul jafului armat de la o casa de schimb valutar, in urma caruia si-au pierdut viata doua persoane.

Doi sefi de la Tribunalul Brasov au fost revocati, prin decizia Sectiei pentru judecatori a CSM, dupa cazul Gorbunov, care a dus si la revocarea a trei sefi de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, discutiile urmand sa fie reluate pe 11 februarie pentru judecatorii de la Tribunalul Dolj.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#DNA autosesizat Gorbunov, #mita eliberare, #filiera Craiova , #frauda