DNA: Valoarea bunurilor lui Solomon depaseste veniturile sale si ale sotiei

Vineri, 05 Martie 2010, ora 23:37
1480 citiri

Procurorii DNA Pitesti au aratat, in referatul care a insotit propunerea de arestare preventiva a primarului Craiovei, ca valoarea bunurilor lui Antonie Solomon depaseste veniturile edilului si ale sotiei sale.

In ultimii zece ani, Solomon a detinut numai functii publice, iar veniturile realizate de sotia sa sunt sume modice, subliniaza procurorii. Antonie Solomon detine trei terenuri intravilane in Calafat, Craiova si Leamna de Sus, doua apartamente in Craiova, o casa de vacanta la Bucovat-Leamna de Sus si sase spatii comerciale, proprietati achizitionate in perioada 1993 - 2007.

Solomon este primar al municipiului Craiova din anul 2004, iar in perioada 2001 - 2004, a detinut functia de viceprimar al municipiului Craiova. Intre 2000 - 2001, a fost consilier local.

"In urma verificarii declaratiilor de avere, postate pe site-ul Primariei municipiului Craiova, a rezultat ca inculpatul detine in proprietate urmatoarele bunuri: un teren intravilan in suprafata de 20.000 mp dobandit in anul 2003 in orasul Calafat, judetul Dolj, un apartament in municipiul Craiova dobandit in anul 1993, o casa de vacanta in comuna Bucovat, sat Leamna de Sus, judetul Dolj, dobandita in anul 1995, un spatiu comercial in municipiul Craiova dobandit in anul 1999 si un teren intravilan in localitatea Leamna de Sus in suprafata de 3.330 mp dobandit in anul 1994.

Totodata, Solomon mai detine un teren intravilan in suprafata de 247 mp situat in municipiul Craiova dobandit in anul 2007, un apartament situat in municipiul Craiova dobandit in anul 1997, cinci spatii comerciale dobandite in perioada 1993 -2007, un autoturism Volkswagen Tuareg, achizitionat in anul 2007, un cont curent si un depozit bancar, ambele deschise in anul 2006. Inculpatul achizitionand aceste bunuri in conditiile in care de zece ani de zile detine numai functii publice, iar veniturile realizate de sotia sa, si care sunt mentionate in declaratia de avere a inculpatului, sunt sume modice", au mentionat procururorii DNA.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv miercuri, pentru 29 de zile. Procurorii DNA il acuza ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la unul dintre actionarii principali ai firmei PIC din Pitesti, 40.000 de euro fiind pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova, iar 10.000 de euro - pentru a asigura transport public pana la hypermarket. Primarul Craiovei ar fi primit banii in mai multe transe, in perioada februarie - noiembrie 2006.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonie Solomon arest, #Antonie Solomon DNA bunuri, #Solomon bunuri venituri , #frauda